Merzifon Belediyesi tarihi konağa sahip çıktı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde harap durumda olan; definecilerin, alkol ve yabancı madde kullananların mekanı durumuna gelen Ulukuşlar Konağı’nı restore eden Merzifon Belediyesi, konağı yaşam merkezi ve kütüphane haline getirdi. Kütüphanede, çocukların yanı sıra ebeveynler için de etkinlikler düzenleniyor.

Merzifon Belediyesi tarihi konağa sahip çıktı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 20.12.2019 - 07:00

Define avcılarının, yabancı madde kullananların uğrak yeri olan Ulukuşlar Konağı’nı Merzifon Belediyesi restore ederek kütüphane haline getirdi. Tarihi konak son teknoloji ve kitap ile donatılıp öğrencilerin ve yurttaşların hizmetine sunuldu. Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından 2018’de En Yenilikçi Kütüphane Hizmet ödülünü alan Tarihi Ulukuşlar Konağı, Prof. Dr. A. Haluk Özen Bilgi ve Öğrenme Merkezi Klasik Kütüphane Hizmetlerinin yanında “Yenilikçi Kütüphane Hizmetleri” de veriyor. Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, yenileme çalışmalarına ilişkin, “Burası definecilerin uğrak noktasıydı, biz burayı definecilerin elinden kurtarıp öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bunu da tamamen belediyemiz imkanlarıyla yaptık” dedi.

Kütüphaneyi, aynı zamanda bir “yaşam merkezi” olarak tasarladıklarına dikkat çeken Kargı, çocukların, Türkiye’nin ilk Yaratım Atölyesi ve Robotik Laboratuvarı’nda “lego teknik” ürünlerini kullanarak mühendisliğe ilk adımı attıklarını belirtti. Kargı, şöyle konuştu:

“Teknolojiye ulaşmak ve kullanmak herkesin hakkıdır. Biz de bu hizmetlerimizi Merzifon Belediyesi olarak ücretsiz bir şekilde vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Açıldığı günden bugüne kadar Merzifon Belediyemize bağlı Prof. Dr. A. Haluk Özen Bilgi ve Öğrenme Merkezimizde öğrencilerimiz ve ebeveynleri hep birlikte yaparak, yaşayarak, eğlenceli ve etkili bir şekilde öğrenip zamanlarını değerlendiriyorlar.”

‘TARİH, TEKNOLOJİ İLE BULUŞTU’

Öğrenci ve velilerle “3D Kalemle: Düşle, Tasarla, Çiz” etkinliğinde buluştuklarını belirten Kargı, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Öğrencilerimize bu etkinlikte 3D kalemin nasıl ve nerelerde kullanıldığını, 3D kalemle neler yapılabileceği hakkında bilgi paylaşımında bulunduk. 3D kalem çocuklarımızın hayal gücü, psiko motor, bilişsel, duyuşsal, el göz koordinasyon becerilerini geliştiriyor. Ayrıca odaklanma, motivasyon, başladığı işi bitirme, ruhsal ve psikolojik gelişimine (mutlu olmak) katkı sağlıyor. Apartman dairelerine sıkışıp kalmış çocuklarımız ve ebeveynler için aile sıcaklığındaki, güvenli, temiz bir ortamda tarihin, teknoloji ve kitapla buluştuğu bir yer oldu. Bilgi ve Öğrenme Merkezinde sanat, spor,  müzik, resim, tarih, doğa ve kültür gezisi, arkeoloji, edebiyat, sinema, mekatronik, tiyatro alanlarında yapmış olduğumuz etkinliklerle öğrencilerimiz kendi yeteneklerini gösterip geliştirebilmektedir.” MERZİFON


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon