Meteoroloji Örgütü'nden ''La Nina'' uyarısı

BM'ye bağlı Dünya Meteoroloji Örgütü, yağışları tetikleyen ''La Nina'' hava hareketinin etkisinin gelecek yılın ilk aylarında da süreceğini bildirdi. Buna göre, Afrika'da hüküm süren kuraklığın uzaması bekleniyor.

Yayınlanma: 17.11.2011 - 18:54
Abone Ol google-news

Örgütten yapılan açıklamada, Büyük Okyanus'un orta ve doğu kesimlerinde deniz yüzeyi ısısının azalmasına neden olan ve Avustralya'da sellere, ABD'nin Teksas eyaletinde ise kuraklığa yol açan La Nina'nın, Somali ve Kenya'da bu yıl görülen kuraklığı daha da şiddetlendirdiği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu hava hareketinin her yerde aynı etkiye sahip olmadığı, Afrika Boynuzu'nun bazı bölgelerinde ise normalden fazla yağışa neden olduğu belirtildi.

Örgüt, La Nina etkisinin bu yıl ''orta yoğunlukta'' devam etmesinin beklendiğini, hareketin son dönemde doğurduğu sel ve kuraklık vakalarının şiddetinin büyük ölçüde azalmasının öngörüldüğünü de bildirdi.

La Nina hava hareketinin, Büyük Okyanus ve Afrika kıtasının güneyinde yağışları arttırdığı, Afrika'nın doğusu, Asya'nın güneybatısı ve ABD'nin güneyinde ise kuraklığı şiddetlendirdiği belirtiliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler