Meteoroloji'den iyi haber

Hava sıcaklıkları yarından itibaren ülke genelinde 4-6 derece artacak.

Yayınlanma: 14.04.2010 - 12:38
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının ülke genelinde hissedilir derecede artacağını belirtti.

Bazı bölgelerde yarın ve cuma günü aralıklarla kısa süreli yağışların görülebileceğini ifade eden Çağlar, şöyle konuştu:
''Yarın Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Amasya, Tokat, Çorum), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Muş, Bingöl, Bitlis, Muş, Van), Trakya (Edirne, Kırklareli Tekirdağ, İstanbul'un Silivri ve Çatalca ilçeleri) Sıvas, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Kastamonu, Çankırı çevrelerinde aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde yağışlar görülecek. Hava sıcaklığı da Marmara'da 3 ile 5 derece olmak üzere, kuzey, iç ve batı bölgelerde 2 ile 4 derece artacak.''

Kısa süreli yağışların Cuma günü de bazı yerlerde süreceğini dile getiren Çağlar, ''Cuma günü de Trakya, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Çankırı, Sıvas, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Ankara'nın kuzey çevrelerinde kısa süreli, yerel olmak üzere yağmur ve sağanak şeklinde yağışlar görülecek. Hava sıcaklığı da ülke genelinde 2 ile 3 derece artarak, mevsim normallerinin 3 ile 5 derece üzerinde seyredecek'' diye konuştu.

Hafta sonu Türkiye'nin Balkanlar'dan gelen yeni bir yağışlı sistemin altına gireceğini bildiren Çağlar, ''Cumartesi günü ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde, pazar günü ise kuzey ve doğu kesimlerde aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde yağışlar görülecek. Hava sıcaklığı yağışlarla birlikte ülke genelinde 4-6 derece azalarak tekrar mevsim normallerine gerileyecek'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler