"Mevcut politikalarla bu tepki dinmez"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, mevcut politikalarla toplumsal tepkiyi dindirmenin imkansız olduğunun Gezi Parkı olaylarıyla görüldüğünü savundu.

Yayınlanma: 08.06.2013 - 13:02
Abone Ol google-news

Sezgin Tanrıkulu, yazılı açıklamasında, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla başlayan sürece ilişkin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "demokrasi isteyene canım feda" sözlerini anımsatarak, Erdoğan'ı, demokrasinin kendisi için aynı canfedalığı yapmamakla suçladı. "Ne var ki demokrasi, özgürlük, adalet ve eşitlik için TBMM gündemine getirmeye çalıştığımız tekliflerin hiçbiri, istikrarlı bir biçimde AKP çoğunluğu tarafından kabul edilmiyor" ifadesini kullanan Tanrıkulu, son iki ayda Meclis'te gündeme getirdikleri ancak kabul edilmeyen bazı tekliflerini paylaştı.

Tanrıkulu, 26 Mart 2013 tarihli Taksim Kışlası Araştırma Önergesinde şu anki olayları öngörerek hükümeti uyardıklarını, biber gazının yasaklanmasına dair kanun teklifi, Uludere için yeni bir araştırma komisyonu önergesi, toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkında kanun teklifi, seçim barajının yüzde 3'e indirilmesi hakkında kanun teklifi sunduklarını anlattı.

Sezgin Tanrıkulu, şunları kaydetti: "Beş spesifik örnekten de anlaşıldığı gibi, Türkiye'deki demokrasi ve adalet sorununun çözümü konusunda attığımız her adım, bizzat 'demokrasi isteyene canım feda' diyen Sayın Başbakan ve partisi tarafından kabul görmemektedir. Ancak Gezi Parkı olaylarıyla da anlaşılmıştır ki artık mevcut politikalarla toplumsal tepkiyi dindirmek imkansızlaşmıştır. Dolayısıyla Sayın Başbakan ve hükümetini bir kez daha acilen demokratik talepleri karşılayacak her türlü girişime destek vermeye ve kendi vazifelerini de hamasi nutuklarla gizlemek yerine, vakit kaybettirmeden yerine getirmeye davet ediyorum."
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler