"Mevduatta sınırsız güvence düşünmüyoruz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'da hazırlanan ekonomik paketle ilgili açıklamalar yaptı. Erdoğan, Mevduatta limitin arttırılması konusuyla ilgili olarak "O da bu işin içerisinde var ama rakamı belli değil. Sınırsız düşünmüyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 22.11.2008 - 08:16
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'da Türk Büyükelçiliği'nin ek binasının açılış töreninin ardından gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in İmralı'ya başka mahkumların da yerleştirileceği yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, ''Mehmet Ali Bey'le görüşmedim. Şu anda ne dedi tam bilmediğim için cevap vermem doğru olmaz'' dedi.

Bir gazetecinin ''Ekonomik paket çok büyük bir heyecan yarattı, piyasaları olumlu etkiledi'' şeklindeki sözlerine üzerine de Erdoğan, şu yanıtı verdi:

''Arkadaşlarımı bu konuda görevlendirdim, çalışma yapıyorlar. Gerek G-20 Zirvesinden çıkan deklarasyon çerçevesi içerisinde gerekse bizim bakış açımızı içeren bir çalışma... Bu çalışmanın hazırlıklarını yapıyorlar. Döner dönmez tekrar oturacağız, değerlendireceğiz, ona göre ne gibi adımlar atabiliriz veya atacağız? Bunları karar bağlayacağız. Varlıkların Türkiye'ye getirilmesi konusundaki yasayı Cumhurbaşkanımız onayladı. Bakalım ondan ne gibi netice elde edeceğiz? Bu bir anlık bir olay değil. Bu çalışmayla birlikte gerek reel sektör gerek finans sektörü, dayanışma içerisine girmemiz halinde inanıyorum ki bu süreci çok daha az hasarlı atlatabiliriz.''

''Mevduatta güvence ve limit yükselme konusunda bir yetki alındığının''
hatırlatılmasa üzerine de Erdoğan, ''O da bu işin içerisinde var ama rakam belli değil'' diye konuştu.

''Limitsiz mi olacak?''
sorusu üzerine de Erdoğan, ''Sınırsız düşünmüyoruz'' karşılığını verdi.

Erdoğan, terörle mücadele ile ilgili hazırlanacak yasa çalışmalarının ne aşamada olduğu sorusuna da ''Artık son aşamaya geldi'' yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler