MHP'de ipler gerildi

MHP'nin 8 Kasım Pazar günü yapılacak olan büyük kongresi öncesinde genel başkanlık için ilk aday belli oldu. MHP İl başkanları ise yaptıkları açıklamada Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye destek vererek, adaylığını açıklayan sürpriz ismin salona sokulmayacağı mesajını verdi.

Yayınlanma: 06.11.2009 - 13:46
Abone Ol google-news

MHP'li Ahmet Reyiz Yılmaz, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, ülkenin ekonomik ve siyasi sıkıntılardan geçtiği bir dönemde Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin hükümetin icraatlarına karşı politika geliştiremediğini, partide değişime ihtiyaç olduğunu söyledi.

MHP'ye Çankaya ilçe örgütünden üye olduğunu ifade eden Yılmaz, ''Büyük kongre günü o salona gireceğiz. Dışarıda da mavi bayraklı Yılmaz yanlıları, 'değişim' diye haykıracak'' dedi. Yılmaz, Bahçeli'nin 12 yıl genel başkanlık yaptığını ancak iktidara gelemediğini ve bu nedenle artık koltuğu bırakması gerektiğini savundu. Bahçeli'nin ömür boyu genel başkan olmasını sağlayacak hesaplar yapıldığını da iddia etti.

Bahçeli döneminde ülkücü hareketin amacından saptırıldığını öne süren Yılmaz, Alparslan Türkeş zihniyetini yeniden partiye getirmek için aday olacağını ifade etti. Yılmaz, ''Bahçeli oradan gitmediği sürece ülkücülük, Türk-İslam davası işgalden kurtulamayacaktır'' dedi.

 

MHP 8 Kasım Pazar günü yapılacak 9'ncu olağan büyük kurultayına hazırlanırken, bazı il başkanları da yaptıkları yazılı açıklamada ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye destek verdiler. İl başkanlarının açıklamaları şöyle:

Ankara İl Başkanı Ömer Demirel: MHP 9.Olağan Kurultayı öncesinde bazı piyonlar şölenimize ve toyumuza gölge düşürmek istemektedirler. Bilinmesini isteriz ki bu şahısların arkasındaki güçler 40 yıllık parti tecrübemizin ve geleneklerimizin karşısında herhangi bir önem arz etmez. Türkiye'miz üzerinde melun emelleri olan bazı çevreler, çeşitli kişilere ciro ettikleri görevlerle MHP'nin iktidar yolculuğunu baltalayamayacaklardır. Sanal adayların yaptıkları hesap ülkücü iradeye çarpacak ve yerlerde sürünecektir.
 

'Devlete devlet bey yakışır'

İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu: Kurultay arefesinde kirli oyunların sahnesinde yer alma çabasında bazı acemi figüran ya da figüranların oryantal yaklaşımları öfkelerimizi kabartmaktadır. Küresel çeteler ve kopillerine tarihsel mücadelede milletimizden yedikleri sille ve tokatları hatırlamalarını salık veririz. Tarihi hafıza zaafı olanlara ise, Türk Ülkücüleri olarak hafızalarını tazeleyecek kararlılıkta ve güçte bulunduğumuzu hatırlatırız. Çünkü kurultayımız kutsalımız ve mahremiyetimizdir. Türk milliyetçileri 9.Kurultayını 'Tek Başına İktidar' olma işaret fişeğinin atılacağı tarihi bir gün olarak görmektedir. Bu tarihi günü gölgelemek isteyen gökkuşağı koalisyonu ve onun piyonları Türk milletinin onur kalesi MHP'nin 'süphan göğsüne' çarpıp tuz buz olacaklarıdır. Devlet'e Bey, Bey'e de Devlet yakışır.

İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu: Yenilgiden bıkmayan şer güçler, her kurultay öncesinde farklı aktörler kullanarak MHP'nin iktidar yolculuğuna sekte vurmaya uğraşmaktadırlar. Yapmaya çalıştıkları liderlik müessesini aşındırarak milletin felsefesiz bırakılmasını temin etmek amacına matuftur. MHP liderliği Türk Dünyası'na önderlik edecek makamın adıdır. Her önüne gelenin bu makama talip olmaya kalkışması tarafımızdan makul karşılanamaz. Hakareti sanat yaparak camiamızı tahrik edenleri zamanında uyarmıştık. Şimdi öfkemiz sel olmuştur. Akılları varsa kongre salonuna gelmek yerine, beslendikleri yere gidip onların gölgesine sığınsınlar. Kararımız kesindir. Bizimle aynı havayı teneffüs etme hakkı bulunmayanları kongre salonuna almayacağız.
 

'Karakterleri tartışılanların kurultayda işi yok'

Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan: Niyet ve ehliyetleri tartışılan şahısların heyecan ve misyonumuza zarar vermesi muhtemel girişimleri kongre salonunun kapısında tarafımızdan bizzat engellenecektir. Bu konuda huzuru temin etmekle görevli sayılan kişi ve kurumları da sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. MHP kurultayına uzatılan ellerin nasıl çaresiz kaldığına herkes şahitlik edecektir.

Malatya İl Başkanı Ömer Ekici: Milliyetçi Hareket'te hiçbir geçmişi olmayan kişilerin genel başkanlığa aday olmaya kalkışmaları tarafımızdan yadırganmaktadır. Bunların arkasındaki güçleri ve hangi hesaplarla hareket ettiklerini çok iyi biliyoruz. Bırakın ülkücülüklerini, karakterlerini dahi tartıştığımız bu insanların MHP kurultayında yerleri yoktur. Arkasında 20 delege desteği bile bulunmayan, internet sitelerinde hareketimizin kutsallarına hakaret eden, beyanatlarıyla camiamızı rencide etmekle kalmayıp aynı zamanda da tahrik eden aday müsveddelerinin durumları gözden geçirmelerini temenni eder, yaptıkları yanlıştan dönmelerini dilerim. Kurultaya düşürülmesi planlanan gölgenin ortaya bir hesap çıkarması kaçınılmazdır. Bu hesabı kimsenin yanına bırakmayacağımız iyi bilinmelidir.
 

'Bahçeli'nin yolu yolumuz'

Hatay İl Başkanı: Bir yandan MHP genel başkanlığına aday olacaksın öte yandan onun değişmez lideri olan ve tüm hayatını, varlığını milletine ve devletine adayan sayın Devlet Bahçeli'ye onursuzca saldıracaksın. Bizim için MHP neyse Devlet Bahçeli'de odur. İkisine de aynı mukaddesat peresinden bakarız. Bir çok oluşumu deneyip, netice alamayınca MHP genel başkanlığına aday olarak şöhret yapma sevdasına kapılan siyasi figüranlar kongremizi kirletemez.

Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya: MHP 9.Olağan Kurultayında iktidar yürüyüşümüzü Türk milleti bir daha görecektir. Bu emin adımlarla sürdürdüğümüz yürüyüşümüz bazı çevreleri rahatsız etmektedir. Özellikle AKP'nin değirmenine su taşıyan ne olduğu belli olmayan zevatın hadlerini aşarak sözde genel başkan adayı olduklarını deklare etmeleri kafalarda soru işareti bırakmaktadır. Ama Türk Milliyetçileri bu oyunların farkındadır ve asla ne olduğu belirsiz beslemelere fırsat vermeyecektir. Bu anlamda liderimiz Devlet Bahçeli'nin yolu yolumuz, sözü sözümüzdür.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler