Midye satıcısına Beyoğlu'nda dayak

Beyoğlu Galatasaray Lisesi civarında zabıta olduklarını iddia eden bir grup, midyeciye saldırdı. Grup, midyeciyi ellerinden almak isteyen yurttaşları "Biz zabıtayız, kime şikayet ederseniz edin, burada çok kişiyi dövdük" diyerek tehdit etti.

Yayınlanma: 30.12.2011 - 22:00
Abone Ol google-news

Olay dün akşam saat 21.30 sıralarında Beyoğlu'ndaki Galatasaray Lisesi'nin yanındaki Kartal sokakta meydana geldi. Galatasaray Lisesi önünde midye satan F.T, 8-10 kişilik bir grup tarafından yan taraftaki Kartal sokağa götürülerek, dövüldü.

Yoldan geçenlerin duruma müdahale etmesi üzerine saldırganlar “Biz zabıtayız, kime şikayet ederseniz edin” diyerek tehditler savurdu. Öğretmen olduğu bildirilen bir görgü tanığı, olaya engel olmak isterken saldırganlar tarafından tehdit edildiklerini belirterek şunları söyledi: "Olay Galatasaray Lisesi'nin yanındaki Kartal Sokakta gerçekleşti, 8-10 kişiydiler. Sivil giyimliydiler ancak 'Biz zabıtayız' diyerek birçok kişiyi burada dövdüklerini söylediler. Olayın gerçekleştiği yerdeki bankanın güvenlik kamerası olayı görüntülemiş olabilir."

Bir başka görgü tanığı da, "İnsanlar ekmek derdinde. Başka şans bırakılmıyor. Tezgahta midye satmak kanunen yasak olabilir, gerekli işlem uygulanır ama cezası küfür, tartaklama, darp değildir. Şikayetçi olacağız." diye konuştu.

"Başka yapabileceğim bir iş yok"

Olayla ilgili konuşan midye satıcısı da  F.T de, tezgahının ekmek kapısı olduğunu söyleyerek şunları söyledi:

"Ben ilkokul mezunuyum, başka yapabileceğim bir iş yok. Bu ilk değil, hep yaşıyoruz. Şikayetçi olursam biliyorum ekmeğimden olacağım. Bundan sonra burada hiç barındırmazlar. Ama olmasam da birşey farketmeyecek."

Olayın ardından Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü’ne giden midye satıcısı F.T ve görgü tanıkları yaklaşık 2 saat ifade vermeyi bekledikten sonra şikayetçi olduklarını bildirdiler.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler