"Millet duraklama, AKP Lale Devri'nde"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Şimdi birinci, üçüncü, beşinci Ergenekon dalgaları yaratılırken ekonomik kriz, işsizlik dalgaları örtülmeye çalışılıyor'' dedi. Sezer, milletin duraklama devrinde olduğunu AKP iktidarının ise Lale Devri'nde olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 14:46
Abone Ol google-news

Partisince Ordu'nun Ünye ilçesi Belediye Kültür Sitesi'nde düzenlenen toplantıya katılan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ünye ilçesi ile bazı belde belediye başkan adaylarını tanıttı.

Toplantıda ülke gündemindeki çeşitli konulara değinen Sezer, AKP iktidarını eleştirdi. 6 yıldır ülkede ''kriz ve gerilim'' politikasının hüküm sürdüğünü belirten Sezer, ''Bu iktidar 6 yıldır ülkeye gerilim ve duraklama dönemi yaşatıyor ama kendileri Lale Devri'nden çıkmadı. Millet duraklama devrinde, kendileri Lale Devri'nde'' diye konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ''Bu kış sert geçecek'' dediğini, bunu ekonomik anlamda söylediğini ifade eden Sezer, şöyle konuştu: ''Şimdi birinci, üçüncü, beşinci Ergenekon dalgaları yaratılırken ekonomik kriz, işsizlik dalgaları örtülmeye çalışılıyor. İnsanlarımızın çaresizliğinden, yoksulluğundan faydalanarak siyaset yapıyorlar. Kömür ve erzak dağıtıyorlar. Vatandaşın 20 milyonu yoksul, bir milyonu açlık sınırında. 21 milyon aç insanın bulunduğu ülkede tabii ki kömür ve erzak dağıtılacak. Buna ihtiyaç vardır. O vatandaşlarımızın ne yazık ki bu erzaka ihtiyacı var. Ama bunu sizin vergilerinizle devletin kesesinden dağıtıyorlar''

Ergenekon soruşturması kapsamında yaşananlara da değinen Sezer, suçlu olanın üzerine gidilmesine karşı olmadıklarını, bunun hukuk kuralları içinde yapılması gerektiğini vurguladı.

''Suçlu olanın üzerine hep beraber gidelim ama hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını göz ardı etmeden bunu yapalım'' diyen Sezer, soruşturmanın başka yönlere çekilmek istendiğini ifade etti.

Son gözaltılar sırasında TSK'nın ve Yargıtayın tutumunun demokrasi açısından olumlu olduğunu belirten Sezer, şunları söyledi: ''Yargı ve Silahlı Kuvvetler bir şekilde yıpratılıyor, buna rağmen Yargıtay, Danıştay, TSK son derece sağduyulu davrandı. Kendi içlerinde değerlendirme yaptılar ama hukukun üstünlüğünü zedelemeyecek, demokrasiye zarar vermeyecek şekilde sessiz kaldılar. Bu gerçekten saygıdeğer bir yaklaşım.''

YARSAV Başkanı Emin Ağaoğlu'nun Ergenekon soruşturması kapsamındaki gözaltılarla ilgili açıklamalarına da değinen Sezer, Ağaoğlu'nun doğru tespitlerde bulunduğunu söyledi.

Sezer, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in söz konusu açıklamayla ilgili görüşlerini kınadığını belirterek, ''Sapla samanı birbirine karıştıran açıklamasından dolayı kınıyorum'' dedi.

Zeki Sezer, Türkiye'nin sorunlarının demokratik, sosyal, laik hukuk devleti anlayışı içinde bağımsız yargı ile çözülebileceğini belirterek, yargıya güven duyulmasının önemli olduğunu, adalet duygusunun yitirilmesi halinde Türkiye'nin geleceğinden kaygı duyulabileceğini sözlerine ekledi.

Sezer, daha sonra, partisinin Ünye belediye başkan adayı Sebanur Delican ile Fatih beldesi adayı Şevki Ocak, Tekkiraz beldesi adayı Fatih Kapıcı, İkizce ilçesi Devecik beldesi adayı Orhan Çon, Akkuş ilçesi Salman beldesi adayı Murat Kement ve Akkuşseferli beldesi adayı Cemil Taşçıoğlu'nu partililere tanıttı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler