Milli takım ilk maçını Fransa ile yapacak

(A) Milli Bayan Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası 4. Eleme Grubu'nda, Fransa, Makedonya ve Litvanya ile karşılaşacak.

Yayınlanma: 17.10.2011 - 08:50
Abone Ol google-news

Milli takım ilk maçını Fransa ile 19 Ekim Çarşamba günü Metz kentinde yapacak. Millilerde Romanya'da spor hayatını sürdüren Yeliz Özel dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Yıldız hentbolcu bugün akşam milli takıma katılarak, Fransa'ya gidecek.

Eleme grubuyla ilgili görüşlerini açıklayan (A) Milli Bayan Takımı Antrenörü Hikmet Vurgun, gruptaki en önemli maçın Makedonya karşılaşması olduğunu, bu maçı kazanmaları halinde gruptan çıkabileceklerini kaydetti.

Gruptaki ilk müsabakanın Fransa ile deplasmanda olacağını hatırlatan Vurgun, ''Grubumuza Fransa 1., Makedonya 2. biz 3. ve Litvanya da 4. torbadan geldi. Grupta Fransa'nın birinci olacağı tartışılmıyor. Her gruptan iki takım finallere katılacağı için Türkiye ile Makedonya arasında mücadele sürecek. Bu nedenle grubumuzdaki dönem maçı Antalya'da Makedonya ile oynayacağımız karşılaşmadır'' dedi.

Diğer eleme gruplarına göre iyi bir kura çektiklerine dikkati çeken antrenör Vurgun, şöyle devam etti:
''Diger gruplara göre iyi bir kura. Makedonya eski gücünde değil ama biz neredeyiz ona bakmalıyız. Biraz toparlanıp iyi günümüzde olursak Avrupa Şampiyonası finallerine çıkabiliriz. Milli takım olarak bizim belirli bir alt yapımız, plan ve programımız yok. Mümkün olduğunca hazır takım götürüp, iyi mücadele etmek istiyoruz. Öncelikle 23 Ekim'de Makedonya ile oynayacağımız maçı kazanmamız şart. Kazanamadığımız takdirde finaller büyük bir hayale döner. Çünkü gruptaki son maçımız deplasmanda Makedonya ile olacak. Litvanya ise içerde dışarıda yenebileceğimiz bir takım. Yine de çantada keklik görmemek lazım.''

Hikmet Vurgun, Makedonya karşısına kesinlikle 6 puanla çıkmaları gerektiğini ifade ederek, ''Gruptaki 5. maç Fransa ile Türkiye'de. Tahmin ediyorum o maça kadar Fransa gruptan çıkmayı garantileyecek. Bu nedenle de bizim maça daha genç bir kadroyla çıkabilirler. İyi bir saha ve seyirci organizasyonu yaparsak, Fransa'yı yenebiliriz. Dönüm maçımız Makedonya maçı. Bunu başaramadığımız takdirde işimiz zor'' diyerek sözlerini tamamladı.

(A) Milli Bayan Hentbol Takımı, yarın sabah uçakla Antalya'dan İstanbul'a, İstanbul'dan Stuttgart'a geçecek. Milliler, Stuttgart'tan da otobüsle maçın oynanacağı Fransa'nın Metz kentine ulaşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler