Minibüsçülerin açlık grevi

Yalova'nın Altınova ilçesinde 36 minibüsçünün, taşımacılık yapmalarının engellendiği gerekçesiyle başladıkları açlık grevi devam ediyor.

Yayınlanma: 12.11.2009 - 15:54
Abone Ol google-news

Kontak kapatarak araçlarını Yalova-İzmit kara yolu kenarına park eden ve kurdukları çadırda açlık grevine başlayan minibüsçülerin eylemi, üçüncü gününe girdi.

Şu ana kadar hiçbir şey yemediklerini, haklarını alana kadar da eyleme devam edeceklerini ifade eden minibüsçüler, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü'nden bazı yetkililerin kendileriyle görüştüklerini, ancak Valilik'ten kimsenin gelmediğini söyledi.
Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ise taşımacılık konusunun uzun zamandır problem olduğunu ve bir türlü çözülemediğini kaydetti.

Oral, konuyla ilgili herkesin elinde bir mahkeme kararı bulunduğunu ifade ederek, ''Kimin haklı olduğunu bu noktada çözmek oldukça zor. Minibüsçü arkadaşlarımızın tepkilerini bu şekilde göstermelerini de haklı buluyorum. Ancak bu sorun devam ettikçe olan vatandaşa oluyor'' dedi.


Valilik açıklaması

Yalova Vali Yardımcısı ve İl Trafik Komisyonu Başkanı Beyazıt Tanç ise konuyla ilgili yaızı açıklama yaptı. Tanç, şunları kaydetti:
''Bursa 2. İdare Mahkemesi'nin 2006/1622 sayılı kararı doğrultusunda İl Trafik Komisyonu'nca 4 Temmuz 2007 tarihinde alınan karara ek olarak S.S 81 No'lu Altınova Otobüsçüler ve Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerine Altınova-Yalova arası çalışma izni verilmiştir. Altınova ticari 77 M plakalı 13 araç sahibinin bu karara karşı dava açmış ve dava sonucunda, Altınova Otobüsçüler ve Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerine verilen taşımacılık izninin Bursa 1. İdare Mahkemesi'nin 10 Haziran 2009 tarihli kararıyla iptal edilmiştir. İlgili mahkeme kararı Valiliğimize tebliğ edilmiştir.''

İl Trafik Komisyonu'nun 2 Kasım 2009 tarih ve 2009/14 sayılı kararıyla Bursa 1. İdare Mahkemesi'nin konuya ilişkin kararına uygun idari işlem tesis edildiğini belirten Tanç, şöyle devam etti:
''Yapılan işlem, mahkeme kararının uygulanmasından ibarettir. Altınova Otobüsçüler ve Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, söz konusu davaya idarenin yanında müdahil olarak katılmıştır. Danıştay'a yapılan itiraz sürecinde de idare yanında müdahil olarak davayı takip edeceklerdir. Hal böyleyken ilgili kooperatif üyelerinin basında yer alan ve Valiliği sorumlu gösteren açıklamaları hem kamuoyunu hem de üyelerini yanıltmaya yöneliktir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler