Minibüste saldırıya uğrayan F.D.A.Y.’nın babası Zeki Y: "Yaşananlar toplumsal çekişmeye dönüşmemeli"

Maltepe’de minibüste saldırıya uğrayan lise öğrencisi F.D.A.Y.’nın babası Zeki Y. yaşananların toplumsal çekişmeye dönüşmemesi uyarısında bulundu. Zeki Y. evlerinde kendilerini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da ‘Siz yukarılarda ne iş görüyorsunuz?’ dediğini aktardı.

Yayınlanma: 16.02.2017 - 10:24
Abone Ol google-news

 


Minibüste saldırıya uğrayan F.D.A.Y.’nın babası Zeki Y., CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin ardından basının sorularına cevap verdi. Ziyarete ilişkin bilgi de veren Zeki Y. şunları söyledi: “Bu olaydan dolayı çocuk baskı altında. Destek, yardım alıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum geldiği, insanlığını gösterdiği için. Ama siyasilerin bu işe artık el atmalarını bekliyorum. Yarın tekrar bu işler meydana gelmemeli. Toplumsal çekişmeye dönüşmemesi lazım. Sayın Kılıçdaroğlu, bize geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Biz de teşekkür ettik. Bunların çok acı verici olduğunu söyledi. Biz de üzüldüğümüzü söyledik. Ama bunların da tekrar etmemesi için kendisine bazı tavsiyelerde bulunduk. ‘Siz yukarılarda ne iş görüyorsunuz?’ diye de sordum. Bu işler artık hallolmalı. Yani açığı, kapalısı olmamalı bu toplumda. Bunları söyledim. ‘Siz yukarıda çekişmelere tabi tutulursanız bunlar olur’ dedim. ‘Haklısınız’ diye cevap verdi.” dedi.
Hürriyet Gazetesi'nden Eyüp Serbest, F.D.A.Y.’ye saldırının ardından tutuklanan Ayhan Almila Kursar’ın annesi Sema Kursar ile görüştü.

‘KIZIM CEZAEVİNDE ÇOK PİŞMAN’
F.D.A.Y.’ye saldırının ardından tutuklanan Ayhan Almila Kursar’ın annesi Sema Kursar, “Aralık ayında babasını kaybetti. Çok ağır bir süreçti. Ruhsal sarsıntı içindeydi. Tedavi görüyordu. Kızım çok pişman. Cezaevinde görüştüm, ‘Anne beni buradan kurtar’ diyor. Kızım sarılık hastası. Ama ilaçlarını vermediler” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler