Moldovalı anne, devlete olan borcundan dolayı Türkiye'den sınır dışı edildi: 2 çocuk annesiz kaldı

Mersin'de 10 yıl önce Türkiye'ye gelip evlenen Moldovalı 2 çocuk annesi Natalia Özışık, devlete olan 12 bin TL idari para cezasını ödeyemeyince, sınır dışı edildi. Genç kadının çocukları ise Başbakan'a seslenerek annelerinin geri getirilmesini istedi.

Yayınlanma: 16.11.2016 - 15:56
Abone Ol google-news



2008'de Yunus Emre Özışık (35) ile evlenen Natalia Özışık'a (37) evlendikten sonra kimliğini değiştirmek için başvurduğu Emniyet Müdürlüğü'nde, oturma izni almadan Türkiye'de kaldığı için 3 bin TL idari para cezası kesildi. Geçen süreç içerisinde borcu ödeyemeyen genç kadın, geçen ay arkadaşlarının düğününe katılmak üzere Yalova'ya gitti. Yolda kimlik kontrolü yapan ekipler tarafından pasaportu incelenen Natalia Özışık, sistemde 12 bin TL borcu göründüğü ve oturma izni olmadığı için gözaltına alınıp ardından sınır dışı edildi.

Kimsenin kendilerine, evli olsalar dahi eşinin oturma izni almak zorunda olduğunu söylemediğini kaydeden Yunus Emre Özışık, "2012 yılında Mersin Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne kimlik almak için başvurduk. Eşimin daha önce hiç oturma izni almadığı için kimlik de alamayacağı söylendi. 3 bin lira civarında ceza olduğunu ve ödememiz gerektiğini yoksa kimlik alamayacağımızı söylediler. Maddi sıkıntılar nedeniyle 3 yıl sonra parayı topladım ve başvuruda bulumdum ama cezanın 8 bin lira olduğunu söylediler, ödeyemedim" dedi.

ÇOCUKLAR ANNESİZ KALDI

Eşinin 5 yabancı dili olmasına rağmen vizesi olmadığı için çalışamadığı ve ceza parasını biriktiremediklerini belirten Özışık, "Geçen ay Yalova'ya arkadaşımızın düğününe gittik. Kimlik kontrolünde eşimin vizesi olmadığı ve borcunun 12 bin liraya çıktığını öğrendik. Cezayı ödenmezse sınır dışı edileceği söylendi ve parayı ödeyemediğimiz için eşimi sınır dışı ettiler. 20 gündür çocuklarım annesiz. Cumhurbaşkanlığına yazı yazdık, sosyal medyada yetkililere yazdık, herkes gördü ama sonuç alamadık. Biz eşimizi, annemizi istiyoruz. Borcu ödeyeceğiz, bize taksit yapsınlar, eşimi getirsinler" diye konuştu.

5 yaşındaki Yüsra Özışık, "Başbakandan annemi geri getirmesini istiyorum" diye seslenirken, ağabeyi 6 yaşındaki Tahir ise annesinin çok özlediğini ve yetkililerden annesini getirmesini istediğini söyledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler