MP3'ten Amerikan ordusunun sırları çıktı

Yeni Zelandalıların satın aldığı kullanılmış MP3 çalardan Amerikan ordusuna ait gizli bilgiler çıktı. Bilgiler arasında Irak ve Afganistan'da görev yapmış Amerikan askerlerinin isim ve kişisel bilgilerinin yanı sıra üslerdeki teçhizat ve görev dökümlerinin bulunduğu belirtildi.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 15:47
Abone Ol google-news

Yeni Zelandalı bir gencin ABD'nin Oklahoma kentinde eskici dükkanından satın aldığı bir MP3 çalardan Amerikan ordusuna ait gizli bilgiler çıktı.

Yeni Zelanda'nın Television one news kanalının haberine göre, 29 yaşındaki Chris Ogle, 9 dolara satın aldığı MP3 çaları bilgisayara bağlayınca 60 sayfalık askeri dosya bulunduğunu fark etti. Dosyada, bazıları Irak ve Afganistan'da görev yapmış Amerikan askerlerinin isim ve kişisel bilgilerinin yanı sıra üslerdeki teçhizat ve görev dökümlerinin bulunduğunu belirten Ogle, "Baktıkça daha fazla bilgi olduğunu gördüm ve daha fazla görmemem gerektiğini anladım" diye konuştu.

Yeni Zelanda televizyonu, MP3'teki bilgilerin 2005'e ait olmasına karşın, telefon numaralarının dosyada adı geçen isimlerle uyuştuğunu bildirirken, Ogle, MP3 çaları müzik dinlemek için hiç kullanmadığını, istenilmesi halinde müzikçaları ABD Savunma Bakanlığı'na teslim edeceğini söyledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler