Müftüden ilginç öneri!

Zonguldak İl Müftüsü, kahvehanelerde oturanların oraları sığınma yeri olarak gördüğünü belirterek, "Oraları kıraathane, okuma salonu haline getirelim. Kur'an dersi almak isteyenlere Kur'an dersi verelim, bir çığır açmış olalım" dedi.

Yayınlanma: 18.02.2013 - 15:27
Abone Ol google-news

Kentteki camilerde görev yapan imamlar, İl Müftülüğü'nün Belediye Nikah Salonu'nda düzenlediği aylık değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Toplantıda konuşan İl Müftüsü Nuh Korkmaz, imamlık görevinin çok önemli olduğunu söyledi.

Farklı bir görevleri olduğunu, halkın da kendilerinden çok şey beklediğini belirten Müftü Korkmaz, şöyle dedi:

"Adımız çok büyük. İmamlık peygamber efendimizin temsil ettiği bir mezhep. Mihrapta, mimberde, kürsüde her zaman önde olan bir meslek. Akşemsettin de imamdı. İmamı Azam da imamdı. Sütçü İmam da imamdı. Görevimiz anlam itibarıyla çok önemlidir. Halkımızın bizden büyük beklentileri var. Belki biz kendimizi o büyüklükte hissetmiyoruz ama ismimiz çok büyük. Bu yüzden bu görevi yaparken dikkat edeceğimiz bazı şeyler var. Sürekli kürsüde olduğumuz için üslup meselesi ön plana çıkıyor. İnsanlara anladığı dil ile konuşun. İnsanlara selam verelim ki kapımızı aralasınlar. Selam, selamettir. Karşıdaki insanla en güzel iletişimi kuran selamdır. Bunu ihmal etmeyelim."

İmamları, okumanın üzerinde durmaları gerektiği konusunda da uyaran Müftü Korkmaz, şöyle devam etti:

"Kış mevsiminde efendimizin hayat hikayesini güzel bir şekilde cemaatimize aktaralım. Köy kahvehanelerinde oturan insanlar var. Bunlar oraları sığınma olarak görüyorlar, teselli için ama teselli bulamıyorlar. Oraları kıraathane yapalım. Olduğunuz yerlerdeki, köy, kasaba, mahallelerdeki kahvehane sahipleriyle görüşün, oraları okuma salonu haline getirelim. Kuran dersi almak isteyenlere kuran dersi verelim, bir çığır açmış olalım. İnşallah bu da sizin ebedi hayatınız için güzel bir adım olur."

Toplantıda, Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin, hayvan hakları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Veli Köktürk de 'Gönül Elçileri' projesi hakkında din görevlilerine bilgi verdi.

(DHA)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler