Muğla AKP İl Başkanı'nın darbe günü silahını doldurduğu görüntüler ortaya çıktı

Muğla'da gazetecilik yapan Kenan Gürbüz'ün 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele yönelik saldırı girişiminde yaşananları ve suikast timinin yakalanması için yapılan operasyonları anlattığı belgeselin galası yapıldı. Belgeselde AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete'nin çatışma bölgesine giderken otomobilinin içerisinde silahının şarjörüne mermi yerleştirme görüntülerine de

Yayınlanma: 09.09.2016 - 16:02
Abone Ol google-news

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda ilk gösterimi yapılan "Direniş Ateşinin Yakıldığı Yer: Marmaris" adlı belgeselin gösteriminin ardından konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, o gece tam donanımlı olarak otele saldırı düzenleyen özel eğitimli suikast timinin ifadelerinden yola çıkarak, amaçları hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Otele girmişler, ifadelerden anlaşılıyor. Cumhurbaşkanımızın özel korumasına yaptıkları işkenceler ayrı bir konu. Orada ilk, kadın polisimize işkence yapıyorlar. Emniyet amiri arkadaşımız var bu hainlerin yaptığı işkencelere şahit olan ve bizzat yaşayan. 'Birinci adamı almaya geldik. O nerede onu gösterin bize, hangi odada kalıyor. Siz bizim inimize değil biz sizin ininize girdik' diye sürekli bağırıyorlar. Demek ki bunların ilk amacı belli ya Cumhurbaşkanımızı kaçıracaklar ya öldürecekler. O derece planlı gelen adamlar. Biz o esnada Ege adalarına sivil vatandaş gönderdik. MİT'imize, güvenlik görevlilerimize o kişiler istihbaratını söyledi. MİT ajanları da bunların adalarda olmadığı istihbaratını bizimle paylaştılar."

İKİ TABANCASIYLA ÇATIŞMANIN OLDUĞU BÖLGEYE GİTMİŞ

15 Temmuz gecesi ruhsatlı iki tabancasını alarak çatışmanın olduğu bölgeye gittiği belgeselde ortaya çıkan AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete ise, 15 Temmuz 2016 gecesine ve öncesine ait cevaplanması gereken sorular olduğuna işaret etti. Mete, , Dalaman Havalimanı ile ilgili şu konuların mutlaka cevaplanması gerektiğini söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın Dalaman Havalimanı'nda uçağın park ettiği 5 numaralı park alanında bulunan kameralar neden kör edilmişti? Bu kameralar 3 Temmuz tarihinden itibaren neden alakasız yerleri göstermeye ayarlanmıştı? Birisi yeri gösteriyor, diğerleri önünde park eden uçak dışında her şeyi göstermeye ayarlanmıştı. 3 Temmuz'dan 15 Temmuz'a kadar kimse bu kameraların alakasız yerleri çektiğini neden fark etmemişti? Bu soruların mutlaka yanıtını bulması lazım. O gecede uçuş kulesinde kimler vardı? Hareketli kameraya sürekli müdahale ederek kameranın Cumhurbaşkanının uçağını göstermesini engelleyen kişi kimdi? Cumhurbaşkanının uçağı o gece neden 13 dakika pist başında bekletildi? Cumhurbaşkanının uçağı pist başında bekletilirken, "Etrafta F16 hareketliliği var mı" diye soran kimdi ve kime sormuştu? Bütün bu sorunların mutlaka yanıtını bulması lazım."
Mete, 15 Temmuz günü bazı sıra dışı olayların yaşandığını, bir yerel yöneticinin Cumhurbaşkanının oda numarasını öğrenmeye çalıştığını iddia etti.



Belgeselde, Marmaris'te yaşanan suikast girişimi ile ilgili adli süreç hakkında bilgi veren Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz ise, "Soruşturma kapsamında özellikle Türk Ceza Kanunu'nun 309 ve devamı maddelerindeki bütün suçların işlendiği kanaatindeyiz. Biz bu süreçte dünya çapında bir soruşturma yürütüyoruz. Türkiye'de donanma komutanlığından sonraki en büyük deniz üssü olan Aksaz Deniz Üssü'nde de olay günü hareketlikler olmuştu. Onunla ilgili de titiz bir soruşturma yürüttük orada bu soruşturmamız kapsamında bir amiral tutuklu. Olaya karıştığını düşündüğümüz diğer askerlerden de tutuklular var" dedi.

"TARİHE GEÇTİLER"

Çekimlerine 40 gün önce başlanan belgesel hakkında bilgi veren, belgeselin yönetmeni Kenan Gürbüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele yönelik suikast girişiminin, o gece ölümü göze alarak görev yapan gazeteciler sayesinde dünyaya duyurulduğunu anlatarak, "İki polis memurunun şehit olduğu o gece, ateş kusan helikopterlere aldırış etmeden, kurşun yağmurunun altında görüntü ve fotoğraf çekmeye çalışan birkaç cesur gazeteci ile tabancaları ile helikopterlere ateş eden kahraman polisler bana göre tarihe geçti" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler