Muğla'da sonbahar turizmi gelişiyor

Yaz mevsiminde denizi ve kumsalları için tercih edilen Muğla ve ilçeleri, sonbaharda da bölgenin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen doğa tutkunlarını ağırlıyor.

Yayınlanma: 25.11.2012 - 12:26
Abone Ol google-news

Yaz mevsiminde denizi ve kumsalları için tercih edilen Muğla ve ilçeleri, sonbaharda da bölgenin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen doğa tutkunlarını ağırlıyor.

Türkiye'nin büyük bölümünde soğuk hava etkili olurken, Muğla'nın doğal güzellikleriyle ünlü Fethiye, Bodrum, Marmaris ve Datça ilçelerinde ılık sonbahar aylarının son günleri yaşanıyor.

Hava sıcaklığının son bir haftadır 18 derecenin altına düşmediği Muğla genelinde tatil yapan yerli ve yabancı turistler ve doğa tutkunları, düzenlenen gezilerle bölgenin doğal güzelliklerini keşfediyor.

Sonbaharın ayrı bir güzellik kattığı Muğla'da fotoğraf tutkunları ve tatilciler, doğal güzellikleriyle ünlü Gökova Milli Parkı, Marmaris ve Bodrum'da kenarları sararmış yapraklarla kaplı dereleri, ağaçların yeşilden sarıya binbir tonunu fotoğraf makineleri ve kameralarıyla görüntüleyerek ölümsüzleştiriyor. Bazı tatilciler de sahillerdeki ve kafelerde güneşli havanın keyfini çıkarıyor.

Muğla'da alternatif turizm çalışmaları yapılıyor

Turizmin Muğla için çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, uzun yıllar önce konulmuş 3 milyon yabancı turist hedefinin birkaç yıldır yakalandığını, bu yıl özellikle İngiltere'den gelen turistlerde önemli düşüş olmasına rağmen toplamda 3 milyonun yine geçildiğini belirtti.

Muğla'nın 5-6 milyon yabancı turisti rahatlıkla ağırlayabileceğini dile getiren Şahin, ''Özellikle son dönemde ilimizdeki potansiyeli harekete geçirebilmek, onları ticari ürün haline getirebilmek için çalışmalarımız var. Alternatif turizm, özellikle kültür turizmi gibi. Böylece hem turizmi çeşitlendirmiş hem de süreyi uzatmış olacağız'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, valilik ve sivil toplum kuruluşlarının bu yönde çok güzel çalışmalar yaptıklarını anlatan Şahin, böylece sonbaharda, ilkbaharda, hatta kış mevsiminde bile Muğla'ya turist çekmenin mümkün olacağını kaydetti.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler