Mükemmel çay demlemenin formülü

Vazgeçilmez içecek çay... Yorgunlukta, soğukta ilk tercihlerimizden biri olan çay en iyi nasıl demlenir işte sırrı...

Mükemmel çay demlemenin formülü
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 01.02.2011 - 12:32

Uzmanlar lezzetli çayın formülünü ortaya çıkardı. Vatan Gazetesi'nin haberine göre Loughborugh Üniversitesi’nde 2 ay süren araştırmanın sonucunda, lezzetli çayın formülü ortaya koyuldu. Formüle göre, lezzetin sırrı, çayın demlenme süresinde. Bilim adamlarına göre çayın demlenmesi için ideal süre 30 dakika.

Çaydanlık

- Metal değil seramik olmalı.

- Su ısıtıcısının kaynatmasını beklerken seramik demliği ısıtın.

- Çeyrek su bardağı suyu demliğe koyarak mikrodalgada 1 dakika en yüksek seviyede ısıtın.

- Süre dolar dolmaz suyu boşaltıp o an çayı ekleyin.

- Kaynar olmasını istiyorsanız, süreyi artırabilirsiniz. Ama uzun süre demlenen çay, bitkinin kimyasallarının çözülmesine neden olarak tadını bozar.

- 60- 65 derecede demlenmiş çayın içilebilir sıcaklığa düşmesi için 2-3 dakika yeterlidir.

Su

- Çay demlerken kullanılan su temiz ve kaliteli olmalı.

- Daha önceden ısıtılmış bir su kullanılmamalı.

- Kullanılmış su, daha az çözülmemiş oksijen barındırdığından çayın aromasını bozar.

Çay

- Gerçek çay aroması için taze yaprak çay kullanılmalı.

- 1 çay kaşığı çay yaprağı, bir fincan çay için uygun.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon