Mumcu: Hükümetlerimiz çok baskıcı

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, yargının, istenilen, arzu edilen bağımsızlığına kavuşamamasının sebebinin ya hukukçularımız yeterince cesur olmaması ya da hükümetlerimizin çok baskıcı olması olduğunu söyledi .

Yayınlanma: 23.02.2013 - 18:28
Abone Ol google-news

CHP ilçe örgütünün düzenlediği toplantıya katılmak için Manisa'nın Salihli ilçesine gelen Mumcu, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu ve partililer tarafından karşılandı.

İlçe teşkilatını ziyaret eden Mumcu, daha sonra Zafer Keskinler Tiyatro Salonu'nda düzenlenen, ''İçimden Geçen Zaman'' adlı kitabının imza etkinliği ve söyleşisine katıldı.
Kitabında, eşi Uğur Mumcu'nun ölümü ve sonrasında yaşadıklarını kaleme aldığını ifade eden Güldal Mumcu, eşinin uğradığı suikastin ardından hayatının değiştiğini belirtti.
Uğur Mumcu'nun ölümünden önce de bir mücadele içerisinde olduklarını, birbirlerine destek verdiklerini belirten Mumcu, ''Suikastten sonra bir ölçüde yalnız başıma belli bir mücadeleyi vermek durumunda kaldım. Tabii ki bu mücadeleyi verirken, sizler gibi birçok kişinin desteğini her zaman hissettim. Eğer sizlerin desteğini ve sevgisini yanımda hissetmemiş olsaydım, bugün bu kitabı yazmış olarak karşınızda bulunmazdım'' dedi.

''Hukukçularımız yeterince cesur değil ya da hükümetlerimiz çok baskıcı. Yargı bir türlü istenilen arzu edilen bağımsızlığına kavuşamadı'' diyen Mumcu, Türkiye'nin kuvvetler ayrılığını, tam ve net bir şekilde hayata geçiremediğini savundu.

Mumcu, ''Şu anda da geçirdiğimiz söylenemez ve giderek daha baskıcı bir ortama doğru gidiyoruz. Sizler, zihinleri parlak ışık dolu insanlar olarak, bu tür baskıcı, hukuk devletini hayata geçirmeyen yönetim anlayışına 'dur' diyeceksiniz. Buna yürekten inanıyorum'' diye konuştu.

Turgutlu'da da imza gününe katıldı

Güldal Mumcu, Salihli ziyaretinden önce Turgutlu ilçesine uğrayarak, partililerle bir araya geldi, daha sonra bir kafeteryada kitabının imza törenine katıldı.

Konuşmasında kadın erkek eşitliği konusuna değinen Mumcu, ''Kadın erkek eşit ama erkekler kadınlardan biraz daha eşit diye düşünmememiz lazım. Burada gördüğüm kişilerin böyle düşünmediğini düşünüyorum'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler