'Nasıl hem en çok, hem de en az popüler kişi oldu?'

Time Dergisi'nin okuyucuların oy kullandığı "2011 Yılın Kişisi" anketinde Başbakan Erdoğan, "en popülerler" listesinde ikinci olan Messi'ye büyük bir fark atarak 122 bin 932 oyla birinci olurken, "en az popüler" listesinde de 180 bin 564 oyla yine ilk sırada yer aldı.

Yayınlanma: 13.12.2011 - 11:16
Abone Ol google-news

Time Dergisi, her sene okuyucularının görüşünü alarak "Yılın Kişisi"ni seçerek, haberleri olumlu ya da olumsuz olarak en çok kimin etkilediğini belirleyen online anketinde "Türk Başbakan en popüler ve en az popüler oldu" diye yazdı.

Recep Tayyip Erdoğan, 31 adayın yer aldığı "en popülerler" listesinde 122 bin 932 oyla birinci olurken, "en az popüler" listesinde de 180 bin 564 oyla yine büyük bir farkla ilk sırada yer aldı.

"En popülerler" listesinde Barcelona oyuncusu Leo Messi 74 bin 415 oyla, "en az popüler" listesinde ise 34 bin 489 oyla ekonomik krizden daha çok para kazanan yüzde birlik grup Erdoğan'ı takip etti.
 

'Erdoğan, Araplar arasında en çok hayran olunan lider'

Dergi, Maryland Üniversitesi araştırmasına göre, Erdoğan'ın Arap olmamasına rağmen Araplar arasında en çok hayran olunan lider olduğuna dikkat çekerek, "Onun diplomatik misyonu bir rock starı kıskandıracak alkışlayan kalabalıkları topladı" diye yazdı.

Erdoğan'ın "2011 Yılın Kişisi" anketinde büyük bir farkla favori olduğunu, ancak Erdoğan'a "hayır" diyenlerin daha fazla olduğuna işaret eden dergi, Erdoğan'ın nasıl oldu da hem en çok hem en az popüler olabildiğini sorgulayarak, Türk internet sitelerinde ve mail yoluyla yayılan bir kampanya ile dünya çapında okuyucuların da hem Erdoğan'ın lehinde hem de aleyhinde oy kullanmaya devam etmelerini sağladığını savundu.

'Kutuplaşma sürpriz değil'

Politikacıların kariyerleri süresince birkaç düşman edindiğini de yazan İngiliz dergi, İsrail'in Gazze filosu olayından sonra Erdoğan'ın "memnuniyetsizliğine" dikkat çekerken, Türkiye'de azınlık grup olan Kürtlerin "ikinci sınıf statüleriyle hayal kırıklığına uğradığı" ve kutuplaşmanın hemen hemen hiç sürpriz olmadığı yorumunu yaptı. Time editörlerinin, son kararı vererek bu hafta "2011 Yılın Kişisi"ni açıklayacağı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler