NATO 'yanlışlıkla' sivilleri vurdu

Libya'nın doğusunda NATO'nun dün geceki bir hava bombardımanında yanlışlıkla 9 muhalifle 4 sivilin öldürüldüğü bildirildi.

Yayınlanma: 02.04.2011 - 06:09
Abone Ol google-news

Ecdebiye kentinde, muhaliflerle ilişkilerden sorumlu bir siyasi yetkili, Brega'da petrol tesisi yakınlarında dün gece NATO'nun hava bombardımanı düzenlediğini ve bombardımanda yanlışlıkla 9 muhalifle 4 sivilin öldüğünü belirtti.

İsa Hamis, AFP'ye yaptığı açıklamada, bir muhalifin sevinç gösterisi olarak havaya ateş açtığını, bir koalisyon uçağının da biri ambulans 5-6 araçlık konvoya ateş ettiğini anlattı.
Hamis, ''Bu muhalifin hatası. Uçaklar kendilerine ateş edildiğini düşündü ve konvoya ateş açtı'' dedi.

Ölenlerin 9'unun muhalif, diğerlerinin de ambulansta bulunan biri sürücü 3 tıp öğrencisi olduğu belirtiliyor.

 

Yaralı muhaliflerin tedavisi Bingazi Hastanesi'nde sürüyor

Libya'nın Brega kentinde Kaddafi askerleri ile muhalifler arasında devam eden çatışmalarda yaralanan muhalifler, Bingazi Hastanesi'nde tedavi ediliyor.

17 Şubat'ta başlayan halk ayaklanmasının ardından Kaddafi askerleri ile muhalifler arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda sivil ile muhalif yaralandı.

Ülkenin doğusundaki Bin Cevad, Raslanuf, Brega ve Ecdebiye kentlerinde bir ayı aşkın süredir devam eden çatışmalarda yaralananlar özellikle Bingazi Hastanesi'nde tedavi görüyor.

Çatışmalarda, Kaddafi askerlerinin hedefi haline gelen ve bir çoğu keskin nişancı tüfeği ve uçaksavar mermileriyle yaralanan muhalifler, hastanede adeta kahraman gibi karşılanıyor.

Ecdebiye ile Brega arasında süren çatışmalarda bacağına kurşun isabet etmesi sonucu yaralanan 25 yaşındaki Muhammed Abdullah, Kaddafi ordusuna karşı verilen mücadelede yaralanmaktan gurur duyduğunu vurgulayarak, iyileştiğinde yeniden cepheye gideceğini söyledi. Ülkelerinin özgürlüğü için mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini anlatan Abdullah, birçok arkadaşını cephede yitirdiğini ifade etti.

Kaddafi askerlerinin ateşi sonucu göğsünden yaralanan ve saatler süren ameliyattan sonra yaşama tutunan Muhammed Ahmed de en büyük arzusunun bir an önce sağlığına kavuşarak yeniden cephedeki yerini almak olduğunu dile getirdi.

Hastane yetkilileri ise ülkede süren çatışmalardan dolayı her gün çok sayıda yaralının getirildiği hastanede yeterli tıbbı malzeme olmadığı için müdahalede zorluk çektiklerini bildirdi. Yetkililer, sağlık durumu ciddiyetini koruyan bazı yaralıları Mısır'a ve başka ülkelere göndermek durumunda kaldıklarını söyledi.

Hastanede acil olarak tıbbı malzeme ve sağlık personeline ihtiyaç duyduklarına dikkati çeken yetkililer, yaralıların sağlığına daha erken kavuşması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini sözlerine ekledi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler