Nazım anılıyor

Nâzım Hikmet Ran, Türkiye’nin dört bir yanında anılıyor. Çok sayıda kentte dünya şairi Nâzım Hikmet'in şiirleri okunacak, konuşmalar yapılacak, şarkılar söylenecek. İstanbul’da Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikler, bu yıl 'Nâzım Hikmet ile Bertolt Brecht Günleri' başlığında düzenleniyor.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 06:49
Abone Ol google-news


İSTANBUL

İstanbul’da Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikler, bu yıl “Nâzım Hikmet ile Bertolt Brecht Günleri” başlığında düzenleniyor. Bugün, kültür merkezinin desen atölyesi ögrencilerinin “Nâzım’a Saygıyla” adlı sergisi açılırken diğer etkinlikler 20.30’da başlayacak. “Biyografiler: Nâzım Hikmet - Bertolt Bercht” başlıklı sinevizyon gösterisinin ardından, Efe Duyan 20.45’te “Nâzım Hikmet - Bertolt Brecht Değişme ve Değiştirme Tutkusu” başlıklı açış konuşmasını, Orhan Aydın’ın “Seni Düşünmek” başlıklı müzikli ve şiirli sunumu izleyecek. Etkinlikler, yarın “Nâzım, Brecht ve Tiyatro” konusunu Yılmaz Onay, Zeliha Berksoy, Mediha Göbenli ele alacaklar.

Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nce hazırlanan etkinliğe ise Ahmed Ahmedov, Müslim Çelik, Arif Damar, Refik Erduran, Mustafa Öneş, Afşar Timuçin katılacaklar. Gecenin şiir-gösteri bölümünde Zafer Diper, şiir seslendirmesi yanı sıra KASDAV Oyuncuları’nın katılımıyla Taranta Babu’ya Mektuplar adlı yapıttan kurguladığı bir bölümü yorumlayacak. Cezmi Ersöz şiir okurken Tiyatro Açıkça ve Muzaffer Özdemir, Nâzım Hikmet’in şiirlerinden bestelenmiş şarkılar sunacaklar. (Barış Manço Kültür Merkezi: 0 216 418 95 49 - NHKM: 0 216 414 22 39)

Halkevleri Film Atölyesi, bugün saat 18.00’de İstanbul Halkevi’nde ‘Mavi Gözlü Dev’ adlı film gösterimi yapacak. Gösterimler ücretsiz.

ANKARA

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi tarafından bir dizi etkinlikler düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında bugün Küba Büyükelçisi Ernesto Gomez Abascal ve Jose Marti Küba Dostluk Derneği üyesi Nahide Özkan Birdal’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Türkiye’den Küba’ya Bir Devrim Şarkısı: Nâzım Hikmet” konulu bir söyleşi gerçekleştirilecek. Yazlık Sinema’da saat 20.00’de başlayacak söyleşinin ardından “Nâzım’ın Küba Seyahati” konulu belgesel film izlenime sunulacak. Ardından da yönetmen Çağrı Kınıkoğlu bir söyleşi gerçekleştirecek. Cuma günü saat 21.00’de “Yolcu” isimli oyun sergilenecek. (Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, Adres; Karanfil Sokak, numara 58 - Kızılay; tel: 0 312 417 56 59)

İZMİR-AYDIN

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Edip Akbayram’ın katılacağı Nâzım Hikmet’i Anma Konseri, bugün saat 21.00’de, Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek. İzmirliler, konserin ücretsiz davetiyelerini Fuar İsmet İnönü Sanat Merkezi gişesinden alabilecek. İzmir’i Sevenler Platformu’yla İzmir Kültür ve Sanat Derneği, Nâzım Hikmet’le 39 yıl önce yaşamını yitiren Orhan Kemal’i, Kültürpark’taki Nâzım Hikmet Anıtı’nın önünde gerçekleştirilecek törenle anacak. Tören saat 13.00’te başlayacak. Konak Belediyesi’nin düzenlediği “Kuvayi Milliye Destanı” adlı müzikli şiir gösterisi, bugün saat 19.30’da Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Aydın Belediyesi de saat 21.00’de Aytepe Amfi Tiyatro’da etkinlik düzenleyecek. Anma gecesinin “Nâzım Hikmet ve Vatan Sevgisi”  imza ve söyleşi bölümüne de yazarlar Demirtaş Ceyhun, Mucize Özünal, Şükran Soner ve Işıl Özgentürk katılacaklar. Yazarlar, Mustafa Balbay, Erol Manisalı ve Prof. Dr. Türkay Saylan’ın kitaplarını imzalayacaklar.

ADANA

Usta şair Nâzım, Adana’da ADD Gençlik Kolu ve Aydın Gençlik Hareketi ile birlikte anılacak. Nâzım Hikmet belgeselinin izleneceği, müzik eşliğinde Nâzım şiirleri ve bestelenmiş şarkılarının dinleneceği, “Nâzım Hikmet Memleket, Memleket Nâzım Hikmet” adlı etkinlik yarın 18.15’te Eczacılar Odası Toplantı Salonu’nda yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler