Nedim Gürsel, başına gelecekleri düşünememiş!

Kıraathane’nin İstanbul Edebiyat Evi bölümünde bu kez Paris’te yaşayan Nedim Gürsel’in son kitabı “Baba Bak Deniz” kızına mektup kıvamında ama daha çok otobiyografik bir deneme olup, biraz da gezi izlenimi eklenmiş kitabının söyleşisi vardı.

Yayınlanma: 26.02.2020 - 02:00
Nedim Gürsel, başına gelecekleri düşünememiş!
Abone Ol google-news

Foto: Lütfi Özgünaydın

Moderatörlüğü Kültür Sanat Servisi’nin yeni Şefi Yazgülü Aldoğan yapacak, gidip bakayım ne soracak, iki satır yazar, gözüne girerim diye gittim! Kedileri seviyor zaten, bana sayfalarda yer bile verdi. Konuşmalardan anladığım kadarıyla Nedim Gürsel’in iki karısı, iki kızı, iki evi, iki ilişkisi var, bu kitabı 5 yaşındaki ikinci kızına yazmış, ortalık karışmış, kimse memnun olmamış. Bana kalırsa biraz kaşınmış! Yazgülü Hanım da öyle söyledi, ağabeyi Seyfettin Gürsel bile öyle söylemiş. 

Nedim Gürsel biraz saf galiba, o bu kitabı yazarken aklına gelmemiş mi hiç, ortalığın karışacağı? Acaba biraz da karışsın mı istemiş? Ne bileyim, insanın aklına geliyor tabii. Kızımın annesi kızdı diyor, kızar tabii, kadının adı yok mu, kitapta hep kızımın annesi diye geçiyor! Gerçi Yazgülü, güle söyleye çok sıkıştırdı Nedim Gürsel’i, o da şaşırdı kaldı, bu kadar ayrıntısına nasıl girdin diye hayret etti. 

O sandı ki, kitabın arka kapak tanıtımından iki soru gelecek. Oysa bütün kitabın altı çiziliydi, ben gördüm! Nedim Gürsel, 50’ye yakın kitabı, 14 ödülü olan, kitapları 25 ülkede satılan ve çok okunan bir yazar. Okuru bu kitabı da merak edip okuyacaktır. Ama kitabın ithaf edildiği Dilay, büyüdüğünde okuyup kızacak mıdır, büyük kızı Leyla, şimdiden kızgın mıdır, yazar bu yaşında küçük bir kızı olup, insanlar onu torunu sandıkça ölüm korkusuna mı kapılmış, kitabı bir tür terapi gibi mi yazmıştır, onu başkaları tartışsın. Beni aşar! Herkes ev sıcaklığındaki sohbeti gülerek, ilgiyle dinledi, bu kadarı bana yetti!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler