New York'ta sanat haftası
ABD'nin New York kenti, başta "Armory Sanat Fuarı" olmak üzere Scope ve Volta gibi diğer sanat etkinlikleriyle yoğun bir hafta geçiriyor.
Hudson nehri kıyısındaki 92 ve 94 numaralı iskelelerde 6 Mart'ta açılan ve 9 Mart'ta sona erecek Amory fuarına, ABD dahil 27 ülkeden 201 galeri katılıyor.
Gerek ABD'deki ekonomik kriz, gerekirse Londra merkezli Frieze sanat fuarının New York'ta her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmeye başlamasıyla, önceki yıllardaki popülerliğini yitiren Armory fuarına dünya genelinden David Zwirner, (New York, London), Pace (New York, Londra), Moeller Fine Art (Berlin, New York), Marianne Boesky (New York); Galerie Thomas Schulte (Berlin), Peter Blum Galeri (New York), Lehman Maupinn New York) ve Allison Jacques Galeri (London) gibi dünyanın önemli galerileri katılıyor.
''Modern'' ve ''çağdaş" olarak ikiye ayrılan fuar, Philip Tinari'nin küratörlüğünde 30'dan fazla sanaçtı ve 17 galeriyle bu sene ülke olarak Çin'e odaklandı. Türkiye'den Pİ ve Dirimart adlı 2 Türk galerisi de Amory Sanat Fuarı'nın çağdaş sanat bölümünde yer alıyor.
2014 Whitney Bienali
Büyük boyutlu seramiklerle büyük soyut ve figüratif resimlerin yer aldığı bienalde, Sterling Ruby'nin büyük ritüelistik seramik kapları göze çarpıyor. Küratörlüğünü Stuart Corner, Anthony Elms ve Michele Grabner'in yaptığı bienalde 103 katılımcı bulunuyor. 7 Mart'ta açılan Whitney Bienali, 25 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.
Öte yandan Whitney Houston Bienali adında, tamamen kadın sanatçılara yer veren sanat etkinliği ise sanatçı Christine Finley'in küratörlüğünde 9 Mart günü açılıyor. Bienale, farklı sanat geçmişine sahip 75 kadın sanatçı katılıyor.
İrfan Önürmen, C24 Galeri'de 2. sergisini açtı
Dünyanın en önemli galerileri arasında kendine yer bulan New York'ta çağdaş sanatın merkezi Chelsea'deki tek Türk galerisi C24, temsil ettiği 2 Türk sanatçısından biri olan İrfan Önürmen'in New York'taki 2. sergisini açarken, Türkiye'nin uluslararası sanat fuarlarından Contemporary İstanbul'un Armory özel gecesine de ev sahipliği yaptı.
Son dönem yapıtlarında, boya ve tuval yerine tülü seçen ve tülün şeffaflığını kullanan sanatçının, resimdeki alışılmış espas yaklaşımlardan daha farklı kavramları işlediği dikkati çekiyor. 1958 Bursa doğumlu olan sanatçı, malzeme olarak kat kat tül kullanarak eserlerine boyut katıyor.
Galerinin en yüksek duvarında yer alan sanatçının en büyük ebatlı eseri, sosyal paylaşım sitesi Instagram'dan esinlenerek yaptığı 18 parça resimden oluşuyor.
Amerikalıların sanata önyargısız yaklaştıklarını belirten Önürmen, Bursa'dan İstanbul'a gelerek Neş'e Erdok Galerisinde sanat eğitimine başladığını bildirdi. Önürmen, eserlerinde insana ve topluma ait mesajları önceden medya üzerinden verdiğini ve daha sonra internet üzerinden işlerini ürettiğini bildirdi.
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Arda Güler'in 2 asisti Madrid'e yetmedi