"Nezaketten" elini sıkmamış

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün elini uzattığını fark etmediği, bunun için bir "baş selamıyla" yetindiği bildirildi.

Yayınlanma: 30.10.2009 - 13:08
Abone Ol google-news

TRT Genel Müdürlüğü, Genel Müdür İbrahim Şahin'in, Cumhuriyet Resepsiyonu'nda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün elini sıkmadığı haberleriyle ilgili bir açıklama yaptı.
 

"Şahin, protokol kurallarına hep uydu"

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in Hayrünnisa Gül ile tokalaşmadığı yönündeki haberlerin üzüntüyle karşılandığını belirten açıklamada, "Sayın İbrahim Şahin defalarca Çankaya Köşkü ve benzeri mekanlardaki resepsiyonlara katılmış olup, kaymakamlık, müsteşarlık ve genel müdürlük görevlerini yaparken daima protokol kuralları çerçevesinde hareket etmiştir" denildi. Açıklamada şöyle denildi:

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda da Sayın İbrahim Şahin, Sayın Cumhurbaşkanımızla tokalaşmış, ancak Sayın Hayrünnisa Gül'ün elini uzattığını fark etmediği için kendilerini 'baş selamıyla' selamlamıştır.

Bilindiği gibi protokol kuralları gereğince, bir bayan elini uzatmadığı sürece karşı taraf elini uzatmaz. Yoğun bir selamlama trafiği içinde yaşanan ve saniyelerle ölçülen bir zaman diliminde gerçekleşen bu durumun, art niyetli bir şekilde yorumlanması düşündürücüdür.
TRT'nin kanal açılışlarında ve tanıtım toplantılarında ev sahibi kimliğiyle binlerce kişiyle tokalaşan Sayın Genel Müdürümüzün, protokol kurallarına uymasından dolayı eleştirilmesini ve hakkında manidar yorumlar yapılmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

 

Benzer bir olay Ahmet Necdet Sezer ile yaşanmıştı

Benzer bir olay 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir kutlama kabulünde de yaşanmıştı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanvekili Ali Paşa Aksu, TBMM'deki bir 29 Ekim töreninde törende 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in elini sıkmadan ve bakmadan önünden hızlıca geçip gitmiş, olay töreni izleyen basın mensupları ve Cumhurbaşkanı Sezer tarafından şaşkınlıkla karşılanmıştı.
Daha sonraki saatlerde bir başka etkinliğe katılan Aksu, "Unutkanlık mı?" sorusuna, "Herhalde, başka bir şey yok" dedi. "Kasıt var mı?" sorusuna da Aksu, "Hayır, hayır, kasıt yok. Cumhurbaşkanı, Cumhuriyetimizi temsil ediyor. O'nun eli sıkılmaz da kimin eli sıkılır bugünkü günde?" diye konuşmuş ve heyecandan Cumhurbaşkanı Sezer'i fark etmediğini söylemişti.

(Fotoğraf: Cumhuriyet- Necati Savaş)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler