Nijerya'da sükunet çağrısı

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, devlet başkanlığı seçimlerinin ardından ülkenin kuzeyinde meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili olarak, halkına sükunet ve birlik çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 19.04.2011 - 12:07
Abone Ol google-news

Dün gece televizyonda halka seslenen Jonathan, hiçbir siyasi ihtirasın, tek bir Nijeryalının bile kanına değmeyeceğini kaydetti.

Jonathan'ın rakibi Muhammed Buhari yandaşları, seçimi Jonathan'ın kazandığının açıklanması üzerine ülkenin kuzeyindeki bazı bölgelerde iktidar partisi üyelerinin evlerini yakmıştı.

Devlet başkanlığı seçiminin başlıca muhalif adayı Muhammed Buhari de, Jonathan'ın devlet başkanı seçilmesinden sonra Müslümanların çoğunlukta olduğu kuzeyde çıkan kanlı olayları kınayarak, sükunet ve itidal çağrısı yaptı.

Kendisi de kuzeyden olan Buhari, kuzeyin bazı bölgelerinde seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından şiddet olaylarını ve kiliseler ile Hristiyanlara saldırıları üzüntüyle öğrendiğini belirterek, "Ben ve partimin bu olaylarla ilgisi yok. 2003 ve 2007 seçimlerine de katıldım ama hiçbir zaman şiddete başvurmadım. Halka sükunet ve yasalara uyma çağrısı yapıyorum" dedi.

Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'da son 10 yılda dini çatışmalar nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler