Noel Baba Müzesi'ne restarasyon

Noel Baba Müzesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor. Arkeolog Desinatör Rıdvan İşler tarafından yürütülen çalışmayla müze içindeki yeni duvar resimlerinin restorasyonuna başlandı.

Yayınlanma: 21.11.2008 - 08:54
Abone Ol google-news

Antalya'nın Demre ilçesindeki Noel Baba Müzesi'nde, Anadolu'nun çeşitli kentlerinden gelen din adamlarının yaptığı konsül toplantısının tasvir edildiği yeni duvar resimlerinin restorasyonuna başlandığı bildirildi.

Arkeolog Desinatör Rıdvan İşler,  yaptığı açıklamada, tarihi milattan sonra 6. yüzyıla dayanan müzedeki duvar resimlerinin restorasyonunun kubbeli iç nartekste (kiliselerin giriş bölümü) sürdüğünü ifade etti. Bu bölümde 8 ve 9. yüzyıllardan kalma olduğu tespit edilen 12 duvar resminin ortaya çıkarıldığını belirten İşler, bu resimlerde o dönemde Anadolu'nun çeşitli kentlerinden gelen din adamlarının yaptığı konsül toplantısının tasvir edildiğini anlattı.
Kubbenin her yerinin resimle dolu olduğunu belirten Rıdvan İşler, ''Resimlerin üzerindeki çamuru temizleyip, yapıştırıcı ile sağlamlaştırıyoruz. Sonra da boya tabakasını sabitliyoruz'' dedi. İşler, iç narteksteki restorasyon çalışmasının yıl sonuna kadar bitirilmesini hedeflediklerini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler