Normalleşme buluşması mart başında

Türkiye ile ABD arasında, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 3.5 saat süren görüşmesinin ardından kurulması kararlaştırılan 3 teknik komite toplantılarının ilki Suriye gündemiyle toplanacak.

Yayınlanma: 28.02.2018 - 19:57
Abone Ol google-news

Suriye, Irak ve konsolosluk ilişkileri üzerine oluşturulan komite toplantılarında Türk heyetinin başındaki isimler de belirlendi. Suriye komitesine Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal, konsolosluk ve iki ülke arasındaki FETÖ başta olmak üzere hukuki sorunların ele alınacağı görüşmelere Müsteşar Yardımcısı Cihad Erginay, Irak komitesine de Güney Asya Genel Müdürü Fazlı Çorman’ın başkanlık yapması bekleniyor. Önal başkanlığındaki heyet bu amaçla önümüzdeki hafta Washington’a gidecek.

Washington’a ziyaret

Önal, ardından da 14 Mart’ta Astana’daki Türkiye-Rusya-İran’ın garantörlük olduğu görüşmelerde gözlem noktaları, ateşkes ve Suriye için oluşturulacak olan Anayasa Komisyonu’na yönelik süreci ele alacak. Washington’daki görüşmelerde Önal başkanlığındaki heyet için önceliği Mınbiç’te iki ülkenin varacağı uzlaşı oluşturucak. Buna karşın, ABD’nin, özellikle TSK’nin Afrin operasyonuna ara verilmesine yönelik çağrılarını da tekrarlaması bekleniyor. ABD’den gelen ‘normalleşiyoruz’ açıklamasına, Hami Aksoy, “ABD’yle Afrin konusunda yürütülen bir diplomatik görüşme süreci yok” yanıtını vermişti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler