Normalleşmede kritik tarih belli oldu
Vaka sayılarındaki düşüşle Türkiye'de 1 Haziran'da normalleşme süreci başladı. İkinci hedefin 21 Haziran olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin MKYK toplantısında bu tarihten sonra tedbirlerin yeniden gözden geçirileceğini söyledi.
Türkiye kabinede alınan karar doğrultusunda 1 Haziran'dan itibaren normalleşme sürecinin ikinci etabına geçti.
Buna göre, sokağa çıkma kısıtlamasının saatleri daraltıldı, hafta sonu kısıtlaması bir güne düşürüldü. Kafe ve restoranlar saat kısıtlamasıyla hizmet vermeye başladı, nikah ve düğünlere de izin çıktı.
Şimdi de bundan sonraki aşamanın ne zaman ve nasıl olacağı merak ediliyor. Hürriyet gazetesinin haberine göre; AKP Genel Merkezi’nde önceki gün düzenlenen MKYK toplantısında gündeme geldi.
Edinilen bilgiye göre AKP Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, aşılanma ile birlikte vakaların daha da düşmesinin beklendiğini ifade etti.
Vaka sayılarındaki azalma ve aşı hızına bağlı olarak, 21 Haziran’ın ardından bazı rahatlamaların olabileceği de değerlendirildi. Temmuz ayında ise tedbirlerle ilgili kararların tekrar gözden geçirileceği konuşuldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da toplantıda "Aşılanma hızlanacak, bununla birlikte 21 Haziran sonrası yapacağımız toplantıda Sağlık Bakanımız, Bilim Kurulumuz ve ilgili bakanlıklarımızla tedbirleri tekrar gözden geçireceğiz. Temmuz ayı inşallah daha iyi olacak" dediği öğrenildi.
Video Haberler
-
Romalılar şampiyonluğu doyasıya kutladı
-
2 bin 800 yıllık mühür
-
Motosikletlinin feci ölümü
-
Jeofizik mühendisi ölü bulundu
-
Ayağı kırık olarak bulunan karaca yavrusu tedavi edildi
-
İlk caretta caretta yuvası tespit edildi.
-
Arılar ağaç kovuğuna yuva yaptı
-
Freni boşalan belediye otobüsü kaza yaptı
-
İktidarın çağrısıyla dolar bozdurmuştu; Hükümet çarptı!
-
'Yıl boyu yaşadıkları yerlerden biri'
En Çok Okunan Haberler
-
3600 ek gösterge çalışması tamamlandı
-
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
-
Erdoğan'a kötü haber: Seçmen 'asla' dedi
-
'İktidarda müthiş bir panik havası başladı'
-
'Elimizdeki belgelerden bir ansiklopedi çıkar'
-
'Türkiye’de şu an laiklikle ilgili sorun yok'
-
'Erdoğan kendi kabuğuna çekiliyor'
-
Tayyar'dan Uçum’a zehir zemberek sözler
-
İYİ Parti’den vekillik koşulu
-
'TURKEN hakkında konuşmamız lazım'