'O esnafı tanıyan bir kişi bile yok'

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Başkanı (BEYDER) Tarkan Konar Taksim Gezş Parkı protestolarında esnaf ve protestocuların karşı karşıya gelmesiyle ilgili yaptığı açıklamada; "Gerçek esnafın silahla, palayla, bıçakla, sopayla işi olamaz. Sorunlarını diyalogla çözer"dedi.

Yayınlanma: 16.07.2013 - 14:40
Abone Ol google-news

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Başkanı (BEYDER) Tarkan Konar, Taksim esnafına kimsenin sahip çıkmadığını belirterek, “Buradan esnaf adına söz söyleyenleri Beyoğlu’nda tanıyan bir esnafa bile rastlamadığımızı belirtmek isteriz... Beyoğlu esnafı olarak bugün odalara, birliklere, gruplara soruyoruz. Yıllardır neredeydiniz? Ne oldu da esnaf dostu oldunuz?” dedi.

Türkiye Esnafı ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) önceki gün Galatasaray ’da yaptığı toplantıda, Gezi Parkı olaylarının kendilerini mağdur ettiğini açıklamıştı. TESKOMB Genel Başkanı Kadir Akgül, açıklamadan sonra yöneltilen soruları yanıtsız bırakırken, yapılan açıklamaya çevredeki vatandaşlardan da tepki almıştı. Bir vatandaş, "Sadece eylemcilere mi çağrı yapıyorsunuz, polise de bir çağrınız yok mu?" derken, bir başkası da, "Tahrik ediyorsunuz, saldırı olmazsa vatandaş hiç kimseye zarar vermez. Tek yönlü basın toplantısı olmaz. Esnaf kan ağlıyor, çünkü ekonomik kriz var" diyerek, tepki göstermişti.

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Başkanı Tarkan Konar ise açıklamasında şunları söyledi:

Kimse esnafı tarfmış gibi lanse edemez


“Esnaf taraf değil Türkiye’yle bütündür. Herşeyden önce tüm kurum, kuruluş ve şahıslara sesleniyorum. Kimse esnafı genellemeler yaparak tarafmış gibi lanse edemez. Toplumda olduğu gibi esnaf içinde de eylemlerin fiziken ya da fikren destekleyenler olduğu gibi karşı olanlar da vardır. Bu durum gayet normaldir. Şiddete başvurulmadıkça olağandır. Gerçek esnafın silahla, palayla, bıçakla, sopayla işi olamaz. Sorunlarını diyalogla çözer.

Esnafın 'eylemci eleştiren eylem'ine vatandaştan tepki

Beyoğlu Belediyesi'nde muhatap bulamadık


Biz dernek olarak bu süreçte hem Taksim Dayanışması’na iki hafta önce bir basın açıklamasıyla sorunlarımızı iletmiş, hem de Cumhurbaşkanlığı’ndan bakanlıklara, bankalardan belediyelere kadar toplam 29 kurum ve makama esnafın ticari ve ekonomik taleplerini ifade eden mektuplar yollamıştık. Bu iadeli taahhütlü mektuplardan yalnızca ve sadece Beyoğlu Belediyesi’ne gönderilen mektubumuz muhattap bulunamadı denilerek geri gönderilmiştir. Evet yıllardır zaten esnaf muhattap bulamamaktadır belediyede. Böyle bir zamanda esnafın zararından söz eden Beyoğlu Belediyesi, esnaf derneğinin evrakını teslim almamaktadır. Talimhane otellerinde yaptığı, davetiyeli sözde esnaf toplantılarına dernek ve üyelerimizi çağırma gereği bile duymamışlardır.

O esnafı tanıyan bir kişi bile yok


Ayrıca dün buradan esnaf adına söz söyleyenleri Beyoğlu’nda tanıyan bir esnafa bile rastlamadığımızı belirtmek isteriz. Bununla beraber esnafımızın İstanbul Ticaret Odası, Lokantacılar Odası gibi temsilcilerinin nerede olduğunu merak etmekteyiz. Neden Beyoğlu’nu dolaşma ihtiyacı hissetmemektedirler? Şimdi tüm esnaf adına konuşma hakkını kendinde görenlere soruyoruz. ÖTV artışlarında, sigara yasası yapılırken, eğlence vergilerinde, mekan mühürlemelerinde, TAPDK mevzuatlarında, sponsor yasaklarında, inşaat nedeniyle Taksim’e ulaşım imkansızlaştırıldığında, alkol yasası yapılırken sokaklarda, mahkemelerde ve mecliste olmasını bilen beyler ve Beyoğlu esnafı olarak bugün odalara, birliklere, gruplara soruyoruz. Yıllardır neredeydiniz. Ne oldu da esnaf dostu oldunuz? En önemlisi 19 Temmuz’da ikinci yılı dolacak olan masa-sandalye yasağı. Türkiye Cumhuriyeti’nde sadece tek ilçede uygulanan bu yasağa karşı neredeydiniz ve ne dediniz?Kurunun yanında yaşı yakmış olan sayın Topbaş, bizle tek bir görüşmeyi bile kabul etmemiştir. Bu mu sivil toplumla istişare?.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler