O fotoğraf Erdoğan'a soruldu

Başbakan Tayyip Erdoğan, Hakkari'de Org. İlker Başbuğ ile çekilen fotoğraf ve çömeldikleri için yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

Yayınlanma: 25.06.2010 - 14:22
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğan, Orgeneral İlker Başbuğ ile birlikte ziyaret ettiği mevzide "çömelmeleriyle" ilgili yapılan eleştirilere, Toronto'ya gitmeden önce havaalanında cevap verdi.

Erdoğan tartışmalara "Gözü olup ama olmak çok tehlikeli bir şey" sözleriyle yanıt verdi. Eline kalem alanın yazdığı, dili olanın bulduğu TV kanallarında konuştuğunu söyleyen Erdoğan "Aklına ne gelirse yazıyor. Bunlar derinlikli olarak konuşmuyor. Yine kendi meslektaşlarından cevabı alıyorlar. Bunlar tarihi de bilmiyorlar. Aç biraz tarih oku, Atatürk'ün nasıl siper arkasında durduğunu bilmiyorlar. Sağolsun bazı köşe yazarları içinde bu resimleri ortaya çıkaranlar oldu" dedi.

Genelkurmay Başkanı'ndan diğer siyasi parti liderleri, STK temsilcileri ve medyanın önde gelen isimlerini de bu bölgeye götürmesini istediğini belirten Erdoğan, yapılan tartışmaların şehitler üzerinden siyaset yapmak olduğunu, konuşanların bölgeye gidip geldikten sonra konuşmaları gerektiğini söyledi.


"Bunlar siyaset acemisi"

Erdoğan bir soru üzerine, "Silahların gölgesinde demokratik açılım süreci yürütülemez denirken ne kastediliyor? Yani kimin silah bırakması isteniyor, burası çok önemli. Burada güvenlik güçlerinin silah bırakması mı isteniyor, yoksa terör örgütünün silah bırakması mı isteniyor? Güvenlik gücünün silah bırakması bir defa hiçbir zaman mümkün değil" dedi.

Erdoğan, TÜSİAD'ın referandumla ilgili açıklamalarına ilişkin de, "Bir defa referandum şu zaman yapılır, şu zaman yapılmaz diye bir şey olmaz. Bunlar gerçekten siyaset acemisi... Böyle saçmalık mı olur?" dedi.

 

"Kim silah bırakacak?"

G-20 Zirvesi için Kanada'ya hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bugün bir araya gelen ve görüşmenin ardından "Silahların gölgesinde demokratik açılım olmaz" açıklaması yapan STK'lerin temsilcilerine tepki gösterdi. Erdoğan bu sözlerle neyin kast edildiğinin açıklanması gerektiğini vurgulayarak, "Kimin silah bırakması isteniyor. Güvenlik güçlerinin mi yoksa bölücü terör örgütünün mü silah bırakması isteniyor. Güvenlik güçlerinin silah bırakması mümkün değildir. Silah bir anlamda güvenlik güçlerinin demirbaşıdır. Eğer bölücü terör örgütü silah bırakıyorsa operasyonel noktalarda güvenlik güçleri sayılarını minimize edecektir. Hiçbir güvenlik gücü rastgele operasyon yapmaz. Kim silah bırakacak STK'lar bunu dillendirsin önce" diye konuştu.


Diyarbakır'ın çağrısını takdir etti

Erdoğan Türkiye'nin önde gelen STK temsilcilerine bu sözlerle tepki gösterirken Diyarbakır'da 90 Sivil toplum örgütünün PKK'ye yönelik 'tek taraflı ve koşulsuz silah bırak' çağrısını takdir etti. Burada çağrının terör örgütüne yapıldığının altını çizen Erdoğan, Türk hükümetinin demokratik açılımdan taviz vermeyeceğini, teröre karşı 73 milyonun birlikte hareket etmesi, etnik milliyetçiliğini, dinsel milliyetçiliğin ortadan kaldırılması için açılım sürecinin devam edeceğini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler