O hakim konuştu: Vicdanım rahat değil

3. Yargı Paketi'nde getirilen düzenleme doğrultusunda, 7 TİP'li öğrenciyi öldürmekten hükümlü iki kişiyi tahliye eden mahkemenin başkanı Ali Altınkaya, “Vicdanımız tabii ki rahatsız" dedi.

Yayınlanma: 12.07.2012 - 12:30
Abone Ol google-news

Yargıç Ali Altınkaya, 7 TİP’li öğrencinin öldürüldüğü Bahçelievler katliamının hükümlüsü Ünal Osmanağaoğlu ve Bünyamin Adanalı’yı tahliye den Ankara 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi ’nin Başkanı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre “Vicdanımız tabii ki rahatsız" diyen Altınkaya, kararı 3’üncü Yargı Paketi’ndeki düzenlemeye dayanarak verdiklerini söyledi.

Altınkaya, "Önümüze gelen kanunu uyguladık” şeklinde konuştu.

Altınkaya şunları söyledi:

" TBMM böyle bir kanun yapmış. Biz de kanunun gereğini yerine getirdik. Bir şey olunca ‘Mahkeme böyle yaptı’ diyorlar. Mahkeme böyle yapmıyor. Okulda öğretmen olarak göreve başlayan birinin önüne ‘Kardeşim bu sene bunu okutacaksın’ diye kitabı koyarsan öğretmen onu okutur. Şu karar çıktı, bu karar çıktı, hiç yatmadan da çıkıyor. Meclis ‘Af verdim’ diyor, af kanunu çıkıyor. Bu doğru mudur, vicdanları sızlatıyor mu? Sızlatıyor. Ama bizim yapacağımız bir şey yok. Biz yargıçlar olarak bundan zevk almıyoruz. ‘Mahkeme hazırlıklı’ deniliyor. Böyle bir kanun çıkmış, tabii ki mahkeme dosyayı inceleyecek, hazırlıklı çıkacak. Siz bir yere giderken hazırlık yapmıyor musunuz? Ama bu tür şeylerde bizim adımızın kullanılması hoş bir şey değil."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler