'Öcalan'la hiçbir iletişimimiz yok'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecinin yeniden başlaması için AKP’nin atması gereken adımlar olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 15.05.2015 - 09:11
Abone Ol google-news

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sürecinin başından itibaren Abdullah Öcalan’la iletişimlerinin kesildiğini açıkladı. İmralı’ya devlet heyetlerinin de ziyaret yapmadığını düşündüklerini belirten Demirtaş, “Dışarıda olup biteni izleyebiliyor mu onu da bilmiyoruz. Televizyon imkanı var mı onu da bilmiyoruz. Hiçbir iletişimimiz olmadığı için fikrimiz de yok” dedi. Demirtaş, Diyarbakır’da evine yapılan baskın sonrası hükümetten kendisini arayan olmadığını belirtti. AKP’nin her türlü güveni yıktığını belirten Demirtaş, çözüm sürecinin yeniden başlaması için AKP’nin atması gereken adımlar olduğunu söyledi. Demirtaş, neredeyse her mitinglerine dönük provokasyon girişimleri olduğunu belirterek “Hükümet isterse bunu bıçak gibi kesebilir” dedi.

Demirtaş, Kırşehir mitinginin ardından sorularımızı yanıtladı. Demirtaş şunları söyledi:

Vicdan ölmedi: Son derece adaletsiz bir seçim kampanyası yürüyor. Bu adaletsizlik HDP’ye karşı değil, AKP dışında bütün partilere dönük. En çok HDP bundan müzdarip. YSK’ya her gün başvuruyoruz bu adaletsizlikle ilgili olarak. Bu adaletsizliğin kamuoyu vicdanı önünde mahkum edilmesi bence çok önemlidir.

 

Oy hırsızlığı

İtiraz ederiz: 7 Haziran’da her seçim bölgesindeki sonuçlara bakmak lazım. Adaletsizlik var mı, oy hırsızı var mı diye. Yanlış gördüğümüz sandıklara itiraz ederiz.

AKP güveni kırdı: (AKP) Sadece şahsıma ve partime değil çözüm sürecine çok hoyratça yaklaşıyorlar. ‘Kürt sorunu, masa yoktur..’ Bu şu anlama gelir: Yıllarca konuşuyorsunuz sonra kendi çıkarları ön plana geldiğinde süreci bir tarafa itebiliyor. Bu, güvensizlik yaratıyor. Bu durumu güvene çevirmek, AKP’nin pratiğine bağlıdır. Yalnızca bize değil, bütün Türkiye toplumuna yeniden güven telakki etmelidir. Biz süreçten vazgeçmeyeceğiz ama kırılan güveni tesis etmek AKP’ye düşer. Çünkü o güveni biz değil AKP kırdı.

Öcalan’la iletişim kesik: (Öcalan’ın seçim sürecini nasıl izlediği sorusuna) Kestirmek çok zor. İki ayı aşkın bir süredir hiçbir ziyaret yapılmıyor. Dışarıda olup biteni izleyebiliyor mu onu da bilmiyoruz. Ne avukatı ne ağabeyi gidiyor. Televizyon imkanı var mı onu da bilmiyoruz. Hiçbir iletişimimiz olmadığı için fikrimiz de yok.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler