ODTÜ'den sıra dışı eylem

Açlık grevine destek veren ODTÜ’lü öğrenciler, grevlerinin kampustaki bilinirliğini artırmak için sıra dışı bir yönteme başvurdu. Öğrenciler, kağıt paraların üzerine, “Açlık grevlerine sessiz kalma” ve “Ölüme değil çözüme ortak ol” yazıp, banknotları bankamatikten bankaya yatırıyor ve sloganlarını dolaşıma sokuyorlar.

Yayınlanma: 15.11.2012 - 16:40
Abone Ol google-news

ODTÜ öğrencilerinin cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla 1 Kasım’da başlattıkları süresiz açlık grevi devam ediyor. Dönüşümlü yapılan grevde, her gün belirli öğrenciler gıda almadan nöbet tutuyor. Yerleşkenin yurtlar bölgesine kurulan çadırda, bildiriler, sinevizyon gösterileri ve ziyaretçilerle yapılan sohbetlerle kamuoyu grevler konusunda bilgilendiriliyor. Öğrencilerin, hapishanelerdeki tutuklulardan farklı olmayan iki talebi var, birincisi anadilde savunma ve eğitim, ikincisi Abdullah Öcalan’ın tekrar avukatlarıyla görüştürülmesi.

ODTÜ’de on beşten fazla topluluğun desteğini alan eylemciler, açlık grevlerinin kampustaki bilinirliğini artırmak için ise sıra dışı bir yönteme başvurdu. Bankamatiklerden çektikleri kâğıt paraları, üzerine “Açlık grevlerine sessiz kalma” ve “Ölüme değil çözüme ortak ol” yazıp tekrar yatırarak sloganlı bir halde dolaşıma sokuyorlar. Ayrıca ODTÜ öğrencilerinin konu hakkında çektiği kısa film “İnsan Ne ile Yaşar?” da sosyal medyada izlenmeye başlandı. Bugün, ülke genelindeki grevler 65. gününe girerken, ODTÜ eylemcileri de yerleşkenin Eskişehir yolu kapısında toplanıp bir basın açıklaması yaparak süreç üzerine değerlendirmelerde bulunacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler