Ödül gibi yeni görev

'Erzurum'un kızları trenle kaçar, çam dibine yatar...' diyen, Bakan Binali Yıldırım'ın danışmanı Mehmet Aycı, TCDD'nin basın sorumlusu oldu. Mehmet Aycı'nın yazısı Erzurumlu kadınların tepkisine de neden olmuştu. Söz konusu yazı üzerine Aycı da Erzurumlu kadınlardan özür dilemişti.

Yayınlanma: 18.10.2011 - 07:44
Abone Ol google-news

Devlet Demiryolları’nın (TCDD) “Raillife” adlı dergisine yazdığı makalede yer alan “Yeşilçam’da artist olma heveslisi Erzurum kızları, trenle İstanbul’a kaçarlar, çam dibine yatırıldıktan sonra dönerler” ifadeleri nedeniyle görevden alınan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın basın danışmanı Mehmet Aycı, TCDD’ye basın ve halkla ilişkiler sorumlusu olarak atandı.

Mehmet Aycı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın basın danışmanı olduğu dönemde, Şubat 2011’de, TCDD’nin aylık yayımlanan dergisi “Raillife”da, “Trenden kaçan oğlan” başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Görevden alınmıştı....

Yazıda, “Mustafa Çetin Baydar anlatmıştı. Tren Erzurum’a geldikten sonra Yeşilçam’da artist olma heveslisi Erzurum kızları, trenle İstanbul’a kaçarlar, türlü maceralar yaşadıktan hatta çam dibine yatırıldıktan sonra, tabii artist olamadan, ancak ‘kız gittim, kadın geldim’ havasında, tekrar memleketlerine dönerler. Yeşilçam’a varmadan, yolda belde İstanbul’da ikna edilenler ayrı, pişman olanlar da ayrı, film çevirmeye başlayanlar yandı gülüm keten helva hikâyesidir. Ve bu hikâyenin kaçış kısmı trenlidir” ifadelerine yer veren Aycı, Binali Yıldırım tarafından görevinden alınmıştı.

Bakanın açıklaması


Hatta Yıldırım, söz konusu yazı üzerine yaptığı açıklamada, “Yanlış, talihsiz, kabul edilemez bir yazı. Kızlarımız, kadınlarımız hakkında böylesine çirkin söz ve benzetmeleri yapmak, hele hele kahramanlık ve bağımsızlık sembolü olmuş Nene Hatun’un memleketinde, Erzurum’daki kadınlarımıza böyle bir şeyi layık görmek asla ve asla kabul edilemez. Bunu yapanın benim bakanlığımın personeli olması durumun vahametini değiştirmez. Bu arkadaş gerekli karşılığı görmüş, mevcut görevinden alınmıştır. Ayrıca böyle bir kişiyi kadromda bulundurduğum için ayrıca üzgünüm” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler