OECD'den Almanya'ya reform çağrısı
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD), Almanya'nın mevcut ekonomik başarısının sürdürebilir ve kapsayıcı bir büyüme için iyi bir platform sunduğunu ancak ülkenin orta, uzun vadede sosyal ve ekonomik reformlara ihtiyaç duyduğunu açıkladı.
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD), Almanya ekonomisine ilişkin bir rapor yayınladı. Almanya ekonomisinin son krizler karşısında oldukça esnek olduğunu kanıtladığı belirtilen raporda, "Son 10 yılda uygulanan reformlar, Almanya'nın istihdam oluşturmasını tetikledi ve işsizliğini OECD bölgesinde en düşük oranlardan biri durumuna getirdi. İç talep büyümeye büyük ölçüde katkıda bulunmaya başlamış olsa da cari işlemler fazlası hala geniş" ifadelerine yer verildi.
Raporda, Almanya'nın mevcut ekonomik başarısının sürdürebilir ve kapsayıcı bir büyüme için iyi bir platform sunduğu ancak ülkenin orta ve uzun vadede daha fazla ekonomik ve sosyal reforma ihtiyaç duyduğu vurgulandı.
'Potansiyel büyümenin gelecek 20 yılda demografik değişimler nedeniyle düşeceği tahmin ediliyor'
Almanya'nın gelecek yıllarda bir takım zorluklarla karşılaşacağına işaret edilen raporda, potansiyel büyümenin gelecek 20 yılda demografik değişimler nedeniyle düşeceğinin tahmin edildiği aktarıldı.
Raporda, "Düşük ücretli çalışanların oranı oldukça artış gösterdi. Kamu yatırımı düşük ve kapsayıcı büyümeyi destekleyen önemli hizmetlerdeki harcamalar, özellikle çocuk bakım hizmetindeki hükümet harcamaları daha da yükselmeli" çağrısı yapıldı.
Alman bankalarının Avro bölgesi krizlerini iyi atlattığı belirtilen raporda, ancak büyümeyi tetikleyen etkilerin kalıcı olması için tüm ekonominin finansal sektörden gelecek şoklara daha dayanıklı olması gerektiğine işaret edildi.
'Almanya'da gelir eşitsizliği 2004 yılından bu yana artış göstermedi'
Ülkenin finans sektörü ve gelir eşitsizliğine ilişkin değerlendirmelerin de yer aldığı raporda, şunlar kaydedildi: "Kredi büyümesi son yıllarda reel olarak düşüş gösterdi, bu da zayıf talebi yansıtıyor. Bazı açılardan, hükümet finans sektöründeki riskleri azaltan reformlar bakımından bir çok OECD ülkesinin önünde yer aldı. Almanya'da hizmet sektörünün katma değerli büyümeye katkısı son 10 yılda oldukça düşük gerçekleşti. İhracat odaklı üretimde uluslararası rekabet ve verimlilik artırıcı yenilikler oluştuysa da hizmet sektöründeki verimlilik geriledi. Ülkede gelir eşitsizliği 2004 yılından bu yana artış göstermedi ve bir çok OECD ülkesine göre daha düşük düzeyde gerçekleşti. Ancak sorunlar düşük ücretli çalışanların yer aldığı sektörün hızlı büyümesinden ve çok sayıda geçici işçi sayısından kaynaklandı. İşsizlikteki keskin düşüş, gelir eşitsizliğini ve yoksulluk riskini azaltmadı."
Açıklamada görüşlerine yer verilen OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, reformların genel olarak kriz zamanlarında hayata geçirildiğine işaret etti. Reform süreçlerinin iyi zamanlarda da devam etmesi gerektiğine dikkati çeken Gurria, "Almanya için bu rapor, ülkenin daha kapsayıcı ve esnek büyüme yolunda hemen harekete geçmesi gerektiği anlamına geliyor" değerlendirmesinde bulundu.
En Çok Okunan Haberler
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- Polis müdürlerine gözaltı: 'Cevheri Güven' ayrıntısı
- O ülke Suriye büyükelçiliğini açıyor!
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması