Öğretmene ücret ayıbı

Van'da öğretmenevinde kalan depremzede öğretmenlerden kişi başına günlük 25 TL barınma ücreti alınıyor.

Yayınlanma: 03.11.2011 - 07:21
Abone Ol google-news

Van’da meydana gelen depremde 74 öğretmenin yaşamını yitirdiği felaketin üzerinden 12 gün geçmesine karşın bölgede hâlâ onlarca öğretmene ulaşılamadı. Depremzede öğretmenlerin çoğu Van’ın merkezinde bulunan İskele Öğretmenevi’nde barınma ihtiyacını karşılıyor. Ancak depremzede öğretmenlerden barınma ücreti olarak kişi başı günlük 25 TL ücret alınıyor. Barınmak için alternatif arayışına giren öğretmenlerin, başka ilçelerdeki yakın arkadaşlarında kalmaya başladığı ve görev yerlerine her gün gidip geldiği belirtiliyor.

Anadolu Öğretmen Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven, “Bu haraç ile hem maddi hem manevi olarak bir yıkım daha yaşamaktalar” diye konuştu. Güven, depremin ardından sendika olarak kendilerinin ulaştığı öğretmenlere, MEB il ve ilçe teşkilatının ulaşamamasının yanı sıra öğretmenlerin cenazelerine etkili bir katılım yapılmamasının eğitim camiasını manen sarstığını belirtti.

Güven, “Biz sendikalar kayıp öğretmenlere ulaşırken kayıp öğretmenlerin bilgilerini bakanlık nasıl bilmez?” dedi.


‘Birkaç kayıp...’

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, TBMM Genel Kurulu’nda, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın konuşmasını yanıtlarken depremde 74 öğretmeni kaybettiklerini, 16 öğretmenin yaralandığını, “birkaç öğretmenden de haber alınamadığını” bildirdi. Öğretmen olmayı bekleyen sayısının 220 bin olduğunu kaydeden Dinçer, “Bu sorun sadece iktidarlarımız döneminde ortaya çıkan bir sorun değil, Türkiye’nin 1960’lı yıllardan beri yapamadığı insan kaynakları planlamasının neticesi olarak görmek gerekiyor” diye konuştu.
         


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon