Öğretmenler Günü mesajları

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü... Bazı siyasetçiler yayınladıkları mesajlarla öğretmenlerin gününü kutladı.

Yayınlanma: 24.11.2009 - 10:36
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ''dar ve köhne kalıpları aşarak, modern bir toplumun inşa edilmesinde çok büyük katkıları olan öğretmenlerin millet için hayati ve vazgeçilmez bir önemi bulunduğunu'' vurguladı.

Bahçeli, ''Millet fertlerinin bilgide, inançta, sosyal yaşamın ilkelerini paylaşmada, takındıkları tavırda ve benimsedikleri hedeflerde belirleyici ve yönlendirici olan öğretmenlerimizin önemi ve kıymeti çok büyüktür'' dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ''yeni nesillerin, öğretmenlerin eseri olacağı'' sözünün ''bu kutlu görevi yürütenlerin aldıkları sorumluluğun ve kendilerine verilen değerin açık bir göstergesi'' olduğunu dile getiren Bahçeli, şu görüşleri dile getirdi:
''Ne var ki, en başta geçimlerini sağlamakta zorluk çeken öğretmenlerimizin birçok sorun ve sıkıntıları olduğu hepimizin malumudur. Çocuklarımızı eğiten ve geliştiren, analitik düşünme ve bakış açısını kazandıran, şefkatli davranış ve mütevazı bir duruşla çok önemli bir görev icra eden öğretmenlerimizin sorunları, iyice kronik bir hal almış durumdadır. Özverinin sınırına gelmiş olan bir dayanma gücüyle ayakta kalmaya çalışan öğretmenlerin meseleleri, sorumluluk ve ciddiyetle bir an önce ele alınmalıdır.

Bunalım geçirmekte olan milletlerin gelecek idealinin belirsizliklere saplanacağını, hayal kırıklığına uğramış toplumlarda çözülmenin başlayacağı ilk yerin ahlakta görüleceğini ve öğretmenler olmadan bu tehlikelerle başa çıkabilmenin çok zor olacağını anlamak gerekmektedir. Eğitim yoluyla kendi varlılığının öznesi olmayı öğrenen insanımız, akıl yoluyla tutkuları denetim altına alan bir olgunluğa da sahip olacak ve sorunları çözen bir iradeyi her daim gösterebilecektir.''

 

Egemen Bağış'ın mesajı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Büyük Atatürk'ün 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' ilkesiyle başlattığı çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma yürüyüşünü günümüzde Avrupa Birliği'ne üyelik yolunda attığımız adımlarla devam ettiriyoruz" diyerek, AB yolundaki en büyük itici güçlerinin öğretmenler olduğunu bildirdi. Bilimin, aklın, evrensel değerlerin, özgürlüklerin, demokrasinin değerini, vazgeçilmezliğini topluma ve gençlere anlatanların öğretmenler olduğunu ifade eden Bağış, Başöğretmen Atatürk'ün bunun için yeni neslin öğretmenlerin eseri olacağını söylediğini aktardı.

Bağış mesajına şöyle devam etti:
"Eğitimci bir babanın oğlu olarak; öğretmenine değer vermeyen, öğretmenini el üstünde tutmayan bir milletin geleceğe emin adımlarla yürümesinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Bizim geleneğimizde, Hz. Ali'nin dediği gibi, "bize bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olmak vardır." Biz de bu bilinçle öğretmenlerimizi sadece ellerini öperek, ya da senede bir kere kutlayarak anmıyoruz. Hükümetimiz her yıl bütçeden en büyük payı eğitime ayırıyor. Öğretmenlerimizin yaşama ve çalışma şartlarını en iyi standartlara çekmeye çalışıyoruz. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir kadın ve annenin Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilmiş olması eğitime verdiğimiz önemi açıkça ortaya koymaktadır."
 

"Öğretmenlik, 'Çilekeş mesleği' haline geldi"

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Öğretmenlik mesleklerin 'temel taşı' olduğunu ifade eden Cindoruk, "Toplumlar, eğitilmiş insan gücünün kalitesiyle yükselirler. İlerler, gelişir, bilim ve uygarlığa katkıda bulunurlar. İşte öğretmenler, o 'insan'ı yetiştiren sanatkârlardır. Bu yönüyle öğretmenlik kutsaldır; benzersiz ve ayrıcalıklıdır" dedi.

Öğretmenlerin, Başöğretmen Atatürk'ün gösterdiği yönde Cumhuriyetin kuruluşunda da en ön safta fedakarca görev üstlendiğini belirten Cindoruk, mesajında şunları kaydetti:
"Ne acıdır ki, öğretmenlerimizin ulusumuza ve ülkemize sağladığı hizmet ve katkı, ulusumuzdan hak ettiği karşılığı hiçbir dönemde tam olarak alamamıştır. Özellikle günümüzde öğretmenlik tam bir 'çilekeşler mesleği' haline gelmiştir. Öğretmenlerimize borçluyuz. Ne var ki, bu borcu ödememekte de adeta dirençliyiz. Bilmemiz ve inanmamız gerekir ki, öğretmenlerimize verdiğimiz değer, kendimize ve gelecek nesillere verdiğimiz değerin ta kendisidir. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü bu bilinç ve duyarlılıkla kutlayalım. Sevgili öğretmenlerim, Öğretmenler Gününüz kutlu olsun!"

 

"Öğretmenlik layık olduğu değere kavuşamamıştır"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, ''Öğretmenliğin manevi bakımdan yüce bir meslek olduğunu, ancak Türkiye'de layık olduğu değere kavuşamadığını'' ifade etti.

Yülek, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde öğretmenler gününe ilişkin düzenlediği basın toplantısında, İslam dininin ilk emrinin ''oku'' olduğunu hatırlattı.

Hazreti Ali'nin, ''Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum'' dediğini, Hazreti Muhammed'in savaş esirlerinin, müslümanlara okuma öğretme şartıyla serbest bırakılmasını istediğini, Atatürk'ün Başöğretmen ilan edildiğini belirten Yülek, tüm bunların öğretmenliğin önemini ortaya koyduğunu anlattı. Yülek, ''Öğretmenlik manevi bakımdan yücedir, ancak Türkiye'de layık olduğu değere kavuşamamıştır'' dedi.

AB ülkeleri içinde en düşük maaşı Türkiye'deki öğretmenlerin aldığını anlatan Yülek, buna karşın hayat standartlarının yükseltilmesine yönelik çalışma yapılmadığını söyledi.

Diğer memurlar ve emeklilerin de yaşam şartlarının sıkıntılı olduğunu ifade eden Yülek, mevcut finans sisteminin çalışanları mağdur ettiğini kaydetti.

Yülek, memurlara grevli, toplu sözleşme hakkı verilmesi gerektiğini belirterek, ''Hükümet, sürekli 'açılım açılım' diyor. Biz de açılımın anayasa değişikliğiyle her grubun taleplerini karşılamaya yönelik olmasını istiyoruz. Toplu görüşme hiçbir şey ifade etmiyor'' dedi.

Eğitim sistemini de eleştiren Yülek, sistemin kademeli olması ve orta okulların mesleki eğitime yönelik olarak yeniden canlandırılması gerektiğini ifade etti.

''Ülkelerin gücü, iyi yetiştirilmiş insan kaynağıdır'' diyen Yülek, gençliğin bilgi ve maneviyat açısından iyi yetiştirilmesi durumunda, kalkınma hareketinin daha süratli olacağını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler