Okullara polis koruması

Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, kent genelinde okullardaki şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla ''okuldan sorumlu polis memuru'' uygulamasına geçildiğini bildirdi.

Yayınlanma: 21.09.2009 - 12:48
Abone Ol google-news

Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, geçmiş yıllarda ülke genelindeki bazı okullarda zaman zaman istenmeyen olaylara tanık olunduğunu belirtti.

Okulların eğitim yuvası olduğunu, bu nedenle hiç bir ferdin özellikle eğitim yuvalarında zarar görmesine tahammül edilemeyeceğini anlatan Emniyet Müdürü Öksüz, söz konusu olayların önlenmesi amacıyla bu yıldan itibaren liseler başta olmak üzere kent genelindeki tüm okullarda ''okuldan sorumlu polis memuru'' uygulamasına geçildiğini söyledi.

Uygulama sayesinde istenmeyen olayların azalacağına, sistemin oturmasıyla da bu gibi haberlerin tarihe karışacağına inandığını dile getiren Arif Öksüz, şöyle konuştu:
''Yeni eğitim öğretim yılının başlamasından itibaren her okuldan bir memurumuz sorumlu olacak. Bu memur, okulun her kademesindeki görevlilerle istişare içerisinde olacak. Ayrıca okullardan sorumlu ekipler de hazır bulunacak. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin bundan böyle şiddet olaylarıyla anılmasını istemiyoruz.''


Ebeveynlara öneriler

Öksüz, yapılacak çalışmalara ebeveynlerin de destek vermesini beklediklerini, böylece başarı oranın artacağına işaret etti.

''Benim çocuğum yapmaz'' şeklindeki inanışların zaman zaman sıkıntı yaratabildiğini belirten Emniyet Müdürü Öksüz, şöyle devam etti:
''Ebeveynlerden çocuklarını takip etmelerini istiyoruz. Bu takip elbette ki onları boğan bir nitelikte değil, sadece onların yaptıklarından haberdar olmamızı sağlayacak halde olmalı. Aksi taktirde çocuklarımızda istenmeyen başka sorunlara neden olabiliriz. O nedenle, ebeveynlerin çocuklarının kimlerle arkadaşlık kurduğu, boş zamanlarını nasıl değerlendirdiği gibi bir takım bilgileri düzenli olarak takip etmelerinde yarar olacağı kanaatindeyim.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler