Ölü sayısı 40'a yükseldi

Sağlık Bakanlığı, halk arasında ''domuz gribi'' olarak bilinen pandemik grip nedeniyle ölenlerin sayısının 40'a yükseldiğini bildirdi.

Yayınlanma: 11.11.2009 - 07:06
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, pandemik grip nedeniyle çeşitli illerde 5, 13 ve 26 yaşlarında ve 1 yaşından küçük bir bebek olmak üzere toplam 4 yurttaşın hayatını kaybettiği ifade edildi. Bu ölümlerle beraber pandemik gripten kaybedilen yurttaşların sayısının 40 olduğu belirtildi.

Halen pandemik grip sebebiyle hastanelerde yatan hasta sayısının 145 olduğuna yer verilen açıklamada, bunların 33'ünün takip ve tedavisinin yoğun bakımlarda sürdürüldüğü ve 9 hastanın solunum cihazına bağlı olarak takip edildiği ifade edildi.

Hayatını kaybedenlerden 19'unda pandemik grip açısından risk taşıyan altta yatan kronik hastalık, 1 kişide gebelik olduğu tespit edildiği belirtilen açıklamada, 20 yurttaşa ise altta yatan bir hastalık olmadığının anlaşıldığı kaydedildi. Altta yatan kronik hastalığı bulunmayan 20 yurttaştan 2'sinin sağlık çalışanı, 10'unun ise 25 yaşından küçük olduğu bildirildi.

Açıklamaya göre, pandemik grip nedeniyle hayatını kaybeden yurttaşların yaş gruplarına göre dağılımı şöyle:
0-4 yaş : 6
5-14 yaş: 9
15-24 yaş: 2
25-44 yaş:16
45-65 yaş: 4
65 yaş ve üstü:3


Aşılama çalışmaları

Açıklamada, sağlık personeli ve hacı adaylarının aşılamalarının devam ettiği hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:
''16 Kasım 2009 Pazartesi gününden itibaren 5 yaş altındaki çocuklarımıza ve pandemik grip açısından risk taşıyan kronik hastalığı bulunanlara aşı uygulamasına başlanacaktır. Uygulama Sağlık Ocaklarımız ve Aile Sağlığı Merkezlerimizde yapılacaktır.

Diğer yaş ve risk gruplarıyla ilgili aşı takvimi, Pandemi Bilim Kurulu'nun alacağı kararlar doğrultusunda Bakanlığımızca kamuoyumuza duyurulacaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler