OMÜ'de öğrencilerin zaferi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) kantinde bildiri dağıttıkları gerekçesiyle uzaklaştırma cezası alan ve oturma eylemi başlatan öğrenciler, Samsun Bölge İdare Mahkemesi'nin iptal kararını davul zurna ile kutladı.

Yayınlanma: 07.03.2011 - 12:36
Abone Ol google-news

Edinilen bilgiye göre, 6 Kasımda Fen Edebiyat Fakültesi kantininde Yükseköğretim Kurulu ile ilgili bildiri dağıttıkları gerekçesiyle OMÜ yönetimi tarafından haklarında uzaklaştırma cezası verilen 16 öğrencinin, Bölge İdare Mahkemesi'ne kararın iptali için açtığı dava sonuçlandı. Bölge İdare Mahkemesi, uzaklaştırma kararını iptal etti.

Üniversite yönetiminin verdiği karara tepki için OMÜ Kurupelit Yerleşkesi'nde 5 gün aralıksız oturma eylemi yapan öğrenciler, mahkeme kararını davul zurna ile kutladılar. Eylem yaptıkları çadırın önüne davul ve zurnacı getiren öğrenciler, burada halay çektikten sonra fakülteye doğru yürüyüşe geçti. Güvenlik noktasından davul ve zurna çalarak geçen öğrenciler, Fen Edebiyat Fakültesi önünde ellerinde pankartlarla basın açıklaması yaptılar.

Öğrenciler adına konuşan Dilek Altun, ''OMÜ'de uzun süredir bir soruşturma furyasıdır gidiyor. Soruşturma gerekçeleri, fakültede gitar çalmak, tiyatro yapmak, basın açıklaması yapmak, krizle ilgili söyleşi yapmak. Bu uygulamaların bilimin, tartışmanın ve sorgulamanın hakim olması gereken üniversitede yaşanıyor olması, trajikomik bir durumdur'' dedi.

En son 16 kişiye YÖK karşıtı eyleme katıldıkları için soruşturma açıldığını söyleyen Altun, şunları ifade etti:

''10 kişiye 2 dönem, 4 kişiye 1 dönem ve 2 kişiye de 1 ay olmak üzere uzaklaştırmalar verildi. Bu uzaklaştırmalara karşın 5 gün boyunca nizamiye girişinde geceli gündüzlü oturma eylemi yaptık. Soğuk havaya, yönetime ve güvenliğin baskılarına karşı, kararlılıkla eylemimize devam ettik. Haklı olduğumuz bu eylemle birlikte uzaklaştırma İdari Mahkeme'den geri döndü. Üniversitelerin siyasallaştırılmasına karşı yürüttüğümüz mücadeleden asla geri adım atmayacağız.''

Açıklamanın ardından grup bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler