Önceden zenginlermiş

KİPTAŞ haberlerimizde adı geçen kurum yöneticileri ile eski Hukuk Müşaviri Mahmut Savaş, gazetemize gönderdikleri açıklamalarda haksız bir mal edinme durumunun söz konusu olmadığını, kişisel varlıklarının bu gayrimenkulleri almaya fazlasıyla yeteceğini belirttiler.

Önceden zenginlermiş
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 18.03.2015 - 07:10

Hepsinin aynı girişle başladığı ve bütün açıklamaların Av. Mahmut Savaş tarafından kaleme alındığı yazılı açıklamalarda haberlerin kendilerinin görüşü alınmadan hazırlanmasının gazetecilik meslek ilkelerine aykırı olduğu belirtildikten sonra gayrimenkulleri nasıl aldıklarının açıklamalarına yer veriliyor. Gönderilen açıklamalarda sadece Av. Mahmut Savaş’ın dairelerinin bir kısmını KİPTAŞ’ın kendisinden değil KİPTAŞ’tan daha önce alan üçüncü şahıslardan devir yoluyla alındığı görülüyor. Diğerleri KİPTAŞ’tan alındığını teyit ediyorlar. Habere tepki gösteren KİPTAŞ yöneticilerinin hepsi gayrimenkullerinin kaynağını önceki kazançlarına bağlamaları, KİPTAŞ’ta yönetici olduktan sonra gayrimenkullerinin ani bir artış göstermelerini açıklamaya yetmiyor.

Kat karşılığı...

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, üzerindeki gayrimenkullerin genel müdür olmadan önce müteahhitlik yaptığı dönemde arsa sahipleri ile yapmış olduğu kat karşılığı anlaşmalar sonucunda alındığını belirtiyor. Müteahhit olarak bu kadar kârlı işler yapan İsmet Yıldırım, neden memur maaşına razı olup KİPTAŞ Genel Müdürlüğü görevini kabul ettiğini ise açıklamıyor. Atakent’teki eşinin üzerine kayıtlı olan gayrimenkulün kayınpederi tarafından satın alındığını ve halen eşinin ailesi tarafından kullanıldığını belirten Yıldırım, oturduğu Çengelköy’deki evin ise 1993 yılında arsa sahipleri ile kat karşılığı anlaşma sonucunda elde edildiğini açıkladı. Durusu’daki arsanın ise satın aldığında imarlı arsa statüsünde iken su havzası kapsamına alındığı için imarsız tarlaya dönüştürüldüğünü öne sürdü. Ayrıca Durusu’daki arsa üzerinde herhangi bir ev bulunmadığını da bildirdi.

Ancak İsmet Yıldırım’ın verdiği bu bilgi de tam anlamıyla doğru değil. Çok büyük bir arazi olan Durusu’daki arazinin 1/3’ü baraj havzasında kaldığı için imar yasağı kapsamında. Geri kalan üçte ikilik arazide iki kat yükseklikte yüzde on oranında yapılaşma izni var.

Mahmut Savaş

KİPTAŞ’ta hukuk müşaviri olarak çalıştığını belirten Mahmut Savaş, daha sonra bu görevden ayrılarak Aksu Savaş Çalışkan Avukatlık Ortaklığı’na kurucu ortak olarak katıldığını, haberde sözü edilen taşınmazlardan sadece Terasevler’de yer alan daireyi KİPTAŞ’ta görev yaptığı dönem içerisinde üçüncü bir kişiden satın aldığını açıkladı. 1999 yılında devralmak suretiyle satın aldığı dairenin uzun yıllar taksit ödemelerini yaptığını hatırlatan Savaş, KİPTAŞ’tan ayrıldıktan iki yıl sonra 2003 yılında Başakşehir’de halen oturmakta olduğu bahçeli evi de yine KİPTAŞ’tan değil yine üçüncü bir şahıstan, Venezia projesindeki dairelerden ikisini 2011 yılının kasım ayında toplam 420.000,TL tutarın yüzde 80’lik kısmını ING Bank’tan 10 yıllık kredi kullanmak suretiyle ve yatırım amacıyla satın aldığını, anılan projedeki üçüncü daireyi ise 2012 yılı Mayıs ayında satıcı yatırımcılar tarafından müracaat eden herkese uygulanan taksitli ödemelerle ve yaklaşık 350.000,- TL bedelle aldığını bildirdi.

Savaş, gönderdiği yazılı açıklamada şunları kaydetti, “Yaklaşık 15 yıllık bir zaman dilimi içerisinde edinilmiş dairelerin bedellerinin iddia edildiği gibi milyon dolarlar tutarında olmadığı gibi, Aksu Savaş Çalışkan Avukatlık Ortaklığı olarak icra ettiğim avukatlık mesleğinden elde ettiğim vergilendirilmiş kazancım bu dairelerin bedellerinden daha yüksek tutarlarda yatırım yapmaya elverişli.”

KİPTAŞ ve nalıncı keseri

Kanat Atkaya dün Hürriyet’teki köşesine Cumhuriyet’in KİPTAŞ haberlerini taşıdı: KİPTAŞ Genel Müdürü, 2011’de “Bu bir zenginden alıp fakire verme projesi. Robin Hood’luk yapıyoruz” burada demişti. Cumhuriyet’teki haberlerden anlıyoruz ki, Robin Hood’du kendileri ve almıştır ve vermiştir işte. Nalıncı keseri gibi kendine kesip durmuş” deyip çıkıntılık yapmayın, hakkını verin. Sözünü tutmuş mu tutmuş...

 

Cengiz Erdem

KİPTAŞ Genel Müdür Yardımcısı, Cengiz Erdem, eşi ve babasının üzerine alınan gayrimenkulleri, eşinin ve babasının birikimleri ile Hayat Park’taki dairesinin satış gelirlerinden elde edildiğini açıkladı. Cengiz Erdem, Topkapı Merkez Evler’de dairesi olan Hasan Suat ve Halime Erdem ile hiçbir yakınlığı olmadığını sadece soyadlarının aynı olduğunu belirtti.

Süleyman Sevinç

Kurumun bir diğer genel müdür yardımcısı Süleyman Genç ise yıllarca SOYAK’ta yönetici olarak görev yaptığını ve KİPTAŞ’a genel müdür yardımcısı olmadan önce iki dairesi ve ayrıca babasıyla birlikte hissedar olduğu Beykoz’da dört katlı binası bulunduğuna dikkat çekerek, “KİPTAŞ’ta göreve başlamadan önceki birikimlerim ve adıma kayıtlı dairelerden elde ettiğim kira gelirleri ile KİPTAŞ’ta genel müdür yardımcısı olduğum dönemdeki maaşlarım ve bu zaman zarfında almış olduğu dairelerin gelirlerinden elde ettiğim birikimlerle başka yatırımlar da yapma imkânım olmuştur” dedi.

Genç, ayrıca Hadımköy 2. Etap’taki 14. No’lu dükkânın kendisine ait olmadığını Trabzon Çaykara doğumlu başka bir Süleyman Genç’e ait olduğunu bildirdi.

Tuncay Çolak

KİPTAŞ Genel Müdür Yardımcılarından Tuncay Çolak da, 2. ve 5. Etap’taki dairelerini KİPTAŞ’a girmeden önceki birikimleri ile maaşlarından elde ettiği gelirlerle aldığını Venezia projesinde ise dairesi bulunmadığını açıkladı.

 

Düzeltme ve Özür:

Önceki günkü haberimizde “Topkapı Merkez Evler’de dairesi bulunan Halime ve Hasan Suat Erdem’in KİPTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Erdem’in akrabaları olduğu söyleniyor” diye yer alan cümlede adı geçen Halime ve Hasan Suat Erdem’in Cengiz Erdem’le yakınlığı olmadığı belirlenmiştir. Düzeltir özür dileriz. l


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler