Onlar da prim istiyor

Spor Toto 2. ve 3. Lig takımlarının oluşturduğu kulüpler birliğinin başkanı Yusuf Kenan Yılmaz, ''Başbakanımızın 12 Dev Adam'ın başarısını teşvik etmek için verdiği desteği takdirle karşılıyor, Türkiye'nin Almanya ile oynayacağı maç için de prim açıklamasını bekliyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 19.09.2010 - 12:30
Abone Ol google-news

Spor Toto 3. Lig takımlarından Yozgatspor Kulübünün Başkanlığını da yürüten Yılmaz, yaptığı açıklamada, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan A Milli Basketbol Takımı oyuncuları ile teknik kadroya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28,5 milyon lira prim verilmesi işleminin, ''Anayasa'nın eşitlik ilkesiyle yasal gerçeklere aykırı olduğu'' gerekçesiyle ''yürütmesinin durdurulması ve iptali'' istemiyle dava açılmasının Türk sporuna vurulmuş en büyük darbelerden birisi olarak tarihe geçeceğini vurguladı.

Yusuf Kenan Yılmaz, Türkiye'de sporu sevip, yakından takip eden, bununla da kalmayıp her türlü desteği veren devlet adamlarının her zaman görev başında bulunmadıklarının altını çizerek, şöyle konuştu:''Sporda başarı elde etmiş ülkelerin tamamında bu tip devlet destekleri, teşvikleri her zaman uygulanmakta, uygulanmaya da devam etmektedir. En büyük ve önemli bir tanıtım, turizm aracı olarak da günümüzde varlığını kabul ettiren sportif karşılaşmalar sayesinde, ülkeler kendilerini daha iyi tanıtma imkanına kavuşmaktadır. Diğer tanıtım harcamalarıyla mukayese edildiğinde spora yapılan harcamalarla elde edilen tanıtım başarısının daha da yüksek olduğunu görmek mümkündür. Avrupa ülkelerinde spora daha çok destek verilmesi konusunda hükümetler aleyhinde propagandalar geliştirilip, eleştiriler yapılırken, tanıtıma en fazla ihtiyacı bulunan ülkeler arasında ilk sıralarda sayılabilecek Türkiye'de böyle bir davanın açılmış olması talihsizliktir. Bunun da ötesinde Türk sporuna vurulmuş en büyük darbedir.Başbakanımızın vermiş olduğu desteği takdirle karşılıyor, her zaman yanlarında olduğumuzu belirtirken, dava açanlara ders olması bakımından verilen teşviklerin, desteklerin artırılarak devamıyla birlikte önümüzdeki günlerde yapılacak olan Almanya-Türkiye maçına da Başbakanımız tarafından galibiyet primi açıklanmasını bekliyoruz.''

Yılmaz, futbol ailesi olarak basketbolda elde edilen başarıyla gurur duyduklarının da altını çizerek, bu tip teşviklerin sporun her alanında sürdürülmesinin yararlı olacağını vurguladı ve ''Yönetim kurulumuz ve hukukçularımızla yapacağımız istişare sonucunda dava açan avukat hakkında da karşı dava açmayı planlıyoruz'' diyerek, açıklamasını tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler