"Önünde ABD, arkasında AB"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 8 yıllık iktidarı süresinde, AKP'nin oylarıyla belirli makamlara, belirli sorumluluklara gelmiş olanların dünyasıyla AKP'ye oy veren veya vermeyen sade vatandaşımızın veya başka partili vatandaşımızın durumu arasında çok büyük bir fark vardır'' dedi.

Yayınlanma: 02.04.2011 - 13:30
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Burada halka hitap eden Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin 87 yıllık tarihinde yapılanları inkar ederek, inkarcı bir zihniyetle ülkeyi yönettiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın zaman zaman bazı değerlendirmelerde bulunduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

''Sayın Başbakan 2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidar oluşuyla Türkiye'nin 87 yılda başarmış olduğu her şeyi sıfırlıyor ve kendisinin yaptığını ortaya koyan bir siyasi üslupla inkarcı bir politika takip ediyor; ne yapılmışsa Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisiyle olmuş, ne yapılmışsa Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla olmuş, ne yapılmışsa 87 yılda, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sihirli eliyle olmuş. Böyle bir şey var mıdır? Nerede Atatürk dönemi, nerede İnönü dönemi, nerede Celal Bayar dönemi, Adnan Menderes dönemi, nerede Süleyman Demirel dönemi? Nerede Ecevit dönemi, nerede Erbakan dönemi, nerede Tansu Çiller dönemi? Siz eğer bunların hepsini reddederseniz, inkar ederseniz o zaman bir yerde ruhi sıkıntı var. O da Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini beğenmişliği ve her şeyi ben yaptım gibi toptancı yaklaşımıdır. Bunu böyle kabul edebilir miyiz? Böyle bir siyasi edepsizlik, Türk siyasi hayatında yer bulabilir mi?''

Bu tür yaklaşımların Türk siyasi hayatında yer bulmaması gerektiğini ifade eden Bahçeli, ''O zaman bunu yerleştirirseniz; varsa Recep Tayyip Erdoğan'ın bir hizmeti, birileri gelir onu da inkar eder. Bu millete hizmet eden bir gün iltifat duymayacak mı, bir gün takdir görmeyecek mi? Hakkın rahmetine kavuşanlar rahmetle anılmayacak mı'' dedi.

AKP hükümetini, inkarcılık ve ''reddiyecilik'' ile suçlayan MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''Milli görüş gömleğini çıkarıp attı, yerine, önünde Amerika Birleşik Devletleri, arkasında Avrupa Birliği yazan, Avrupa'dan ithal bir tişört giydi. Bugünkü siyasi iktidar, teslimiyetçiliğe mahkum kalmış bir iktidardır'' diye konuştu.

 

"Bozkurt'un nefesi Recep Tayyip Erdoğan'ın ensesinde dolaşıyor''

MHP Genel Başkanı Devlet Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde yaptığı açıklamada da  Başbakan Erdoğan'ın Yüce Divanda yargılanması gerektiğini söyledi.

Bazı televizyon kanallarında yapılan programlarda, ''AK Parti giderse yerine gelecek parti mi var? Muhalefette parti mi kaldı'' denilerek Türkiye'nin yalnızlaştırılığını ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

''Recep Tayyip Erdoğan, iktidar giderse hangi parti gelecek, muhalefet mi var, diyerek tüm partileri küçük görüyor. Yalnız bir adama mahkum bırakmanın oyununu oynuyor. Bu millet birçok kabiliyetler, birçok siyasi liderler ve iktidarlar çıkarmıştır. Recep Tayyip Erdoğan giderse binlercesi gelir Allah'ın izniyle. Onun için endişeye gerek yok. Recep Tayyip Erdoğan gidecek. Peki yerine gelecek var mı, diyorsanız, Milliyetçi Hareket var.''
Türkiye'nin rehabilitasyona ve kendine dönüştürmeye ihtiyacı olduğunu ileri süren Bahçeli, Türk toplumunun birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bahçeli, Türkiye'de toplumsal rahatsızlık bulunduğunu ifade ederek, ''Sosyal çöküş var. Bunun başlangıcı ise aile birliğinden geliyor ve dolayısıyla aileler sarsılıyor. Kadına şiddet giderek artıyor. Çok sayıda kadının katline de şahit oluyoruz. Her gün haberlerde bunu dinliyoruz. Sanki bunların da nasıl olduğunu da teker teker anlatıyor, Allah muhafaza aynı sıkıntıyı duyanlara da öğretici bir eğitim yaptırıyor. Böyle bir rezalet olmaz'' diye konuştu.

Yağışlı bir havada halka hitap eden Bahçeli, daha sonra Dazkırı Belediye Başkanlığını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler