Organlarıyla 3 kişiye umut olacak

Ordu'da beyin ölümü gerçekleşen 76 yaşındaki kadının böbrekleri ve karaciğeri, 3 kişiye nakledilecek.

Yayınlanma: 30.05.2013 - 08:33
Abone Ol google-news

Ordu'da beyin ölümü gerçekleşen 76 yaşındaki Türkan Günindi'nin böbrekleri ve karaciğeri, 3 kişiye nakledilmek üzere alındı. Geçirdiği beyin kanaması üzerine Medical Park Ordu Hastanesine kaldırılan Günindi'nin beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların organlarını bağışlaması konusunda görüştükleri Türkan Günindi'nin eşi Yılmaz Günindi ve çiftin çocukları, talebi kabul etti.

Bunun üzerine Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinden gelen uzman ekip, Günindi'nin iki böbreğini ve karaciğerini operasyonla alarak organları 3 hastaya nakledilmek üzere Samsun ve Trabzon'a gönderdi.

Günindi'nin oğlu Hasan Günindi, gazetecilere yaptığı açıklamada, annelerini kaybettiklerini ancak 3 kişiye hayat verdiklerini söyledi.

Organ bağışında bulunmaya aile olarak karar verdiklerini anlatan Günindi, "Aslında söylenecek fazla bir şey yok. Annemizi kaybettik. Kendisi öldü ama biz 3 vatandaşı yaşatacağız. Bağış kararını almamız zor olmadı. Hatta doktorlar bize gelmeden biz kendilerine bağış konusunda başvurduk. Herkese örnek olsun" ifadelerini kullandı.
Hastanenin Organ Nakli ve Bağış Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı ise Günindi ailesine teşekkür ederek, "Aile hem zor hem de saygı duyulacak bir karar verdi" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler