Osman Kaçmaz'dan suç duyurusu
Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan, Kaçmaz hakkında yürütülen soruşturma sırasındaki tüm usule aykırılıklar nedeniyle, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı ve soruşturmacı müfettişler hakkında gereğinin yapılması için Yargıtay 1. Başkanlar Kurulu'na suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.
Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan, bürosunda düzenlendiği basın toplantısında, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın, Osman Kaçmaz hakkında yaptığı basın açıklamasına, ''Cevap vereceğini'' söyledi.
Soruşturmada, Kaçmaz'ın adli ve disiplin suçu işlediğine dair herhangi bir yasal delil elde edilemediğini belirten Doğan, Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın yaptığı açıklamayla kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini savundu.
Doğan, Osman Kaçmaz hakkında başlatılan soruşturmadan haberdar olduktan sonra Teftiş Kurulu Başkanlığına 30 Temmuz 2009'da yazılı başvuru yaparak, bu tarihe kadar yaptıkları soruşturma işlemleri konusunda temin edilen bilgi ve belgeleri talep ettiklerini hatırlattı.
Bu taleplerinin yerine getirilmediğini öne süren Doğan, Kaçmaz hakkında delil toplama işlemlerine de devam edildiğini söyledi.
Kaçmaz'ın telefonlarının, ''Görev suçları'' kapsamında dinlendiğinin Adalet Bakanlığınca açıklandığını anımsatan Doğan, ''Müvekkilimin yasada yer almadığı halde görev suçundan dinlenmesi ve bunun basına duyurulması, konuşmaya ilişkin bir takım belgelerin basına servis edilmesini kabul etmek mümkün değildir'' diye konuştu.
Avukat Doğan, ''Soruşturma sırasında yürütülen tüm usule aykırılıklar nedeniyle, Teftiş Kurulu Başkanı ve soruşturmacı müfettişler hakkında gereğinin yapılması için Yargıtay 1. Başkanlar Kurulu'na suç duyurusunda bulunduk'' dedi.
''İçinden çıkılmaz hale getirilmek istenen..."
Suç duyurusunu, Teftiş Kurulu Başkanlığı açıklamasından bir gün önce yaptıklarını anlatan Doğan, ''Yasal hakkımız olan bu suç duyurularımızın intikamı olarak böyle bir açıklama yapılarak, soruşturmaya ilişkin bize dahi verilmeyen gizli belge ve bilgiler aynı zihniyete sahip bir kısım malum basına verildi. Bu süreç, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde son günlerde yaşanan bir takım yargılamalar ayrık olmak üzere hiçbir yargılamada yaşanmamıştır. Hatta Türk ve İslam hukuku sisteminde dahi bu tür bir yargılama örneği yoktur'' şeklinde konuştu.
Doğan, yaptıkları suç duyurusunun yanı sıra Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı ve 3 Eylül'de kurul tarafından yapılan basın açıklamasını kaleme alan görevliler hakkında da Yargıtay 1. Başkanlar Kurulu'na suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.
Bu kişilerin, ''Soruşturmanın gizliliğini ihlal'', ''Adil yargılamayı etkileme'', ''Kamu görevlisine hakaret'', ''Tehdit'' ve ''İftira'' suçlarına iştirak ettiklerini iddia eden Doğan, bu suçları işleyen basın kuruluşları hakkında da gereğinin yapılması için müracaatta bulunacaklarını söyledi.
Yaptığı açıklamanın bir örneğini Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile Adalet Bakanlığına sunacağını bildiren Avukat Doğan, şöyle konuştu:
''Sayın Adalet Bakanı'ndan, soruşturmacı müfettişlerin değiştirilmemesi de dahil Teftiş Kurulunca müvekkilim hakkında yürütülen ve deyim yerindeyse içinden çıkılmaz hale getirilmek istenen bu soruşturmaya ilişkin raporlarını bir an önce tanzim ederek, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmesini, kendi Bakanlığı öncesinde oluşturulan Teftiş Kurulu yapılanması hakkında tedbirler almasını, Yargıtay 1. Başkanlar Kurulu'na yaptığımız şikayet ve yapacağımız şikayetlerle ilgili adaletin gerçekleşmesi ve yargının önünün açılması adına izin vermesini talep ediyoruz.''
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği