Otlu'dan YSK'ye ikinci itiraz

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), bağımsız milletvekili adaylığı başvurusunu iptal ettiği Çiçek Otlu, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden ''yasaklanmış haklarının bulunmadığına'' ilişkin kararı alarak, YSK'nın iptal kararına bir kez daha itirazda bulundu.

Yayınlanma: 22.04.2011 - 13:47
Abone Ol google-news

Otlu, Avukatı Can Tombul ile Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, memnu haklarının iadesine ilişkin karar verilmesini talep etti.

Mahkemeden ''yasaklanmış haklarının bulunmadığının tespitine'' ilişkin kararı alan Otlu, avukatı ile birlikte YSK'ya giderek, bağımsız milletvekilliği adaylığının iptali kararına bir kez daha itirazda bulundu.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında, ''Hükümlünün cezasının bihakkın tahliye tarihinde infaz edilmiş olması nedeniyle TCK'nın 7/3 ve 53. maddeleri gereğince, bu tarihten itibaren belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma cezası ve güvenlik tedbirleri sona ereceğinden, talebin kabulüyle yasaklanmış haklarının bulunmadığının tespitine karar vermek gerektiği kanaatine ulaşılmıştır'' denildi.

Kararda, Otlu'nun, yasa dışı silahlı MLKP terör örgütü üyesi olmak suçundan Ankara 1 Nolu DGM'de yargılandığı ve 1997'de 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı, bu hükümden sonra yürürlüğe giren 5237 sayılı TCK uyarınca dosyayı yeniden ele alan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin Otlu'yu 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum ettiği, bu kararın 21 Temmuz 2005'te kesinleştiği ve Otlu'nun, 7 Mart 2002'de bihakkın tahliyesine karar verildiği bilgileri de yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler