Otomobiller artık kalp dinleyecek

Otomobiller artık kalp atış hızını dinleyip, şekerinizi kontrol edecek. 2015 yılında Türkiye’de satışa sunulan Ford modellerinde yer alacak bu teknolojiyle birlikte sürücü riskli durumlarda uyarılacak.

Yayınlanma: 25.10.2013 - 14:37
Abone Ol google-news

OTOMOTİV devi Ford aynı zaman bir teknoloji şirketi kimliğine de bürünüyor. 24-27 Ekim arasında İstanbul’da düzenlenecek CeBIT Bilişim EurasiaFuarı’na katılacak olan şirket, ‘Kalp Atışı Kontrol Sistemi’, ‘ECG Kalp Atış Hızını İzleyen Koltuk’ ve ‘Glikoz Seviyesi Takibi’ gibi teknolojileri otomobillerine entegre etmeye hazırlanıyor. ECG Kalp Atış Hızını İzleyen Koltuk ile sürücünün koltuğunun sırt kısmındaki 6 adet elektrot yardımı ile bu takibi yapıyor. Bu 6 nokta tıpkı kalp ritmini ölçen EKG cihazı gibi çalışıyor  ve kalp ritminde ya da tansiyonda bir değişiklik olursa tespit edip, uyarıyor.

2015 YILINDA GELİYOR

Bununla birlikte yolcuların şeker seviyesi de takip edilebiliyor. Seyahat esnasında ölçüm cihazı, Ford SYNC sistemi ile bluetooth üzerinden bağlantı kuruyor ve topladığı bilgileri araca aktarıyor. SYNC üzerinden şeker seviyesindeki düşüşleri aracın içindeki monitörden sürücüye bildiren sistem, olası düşüşlerde problemlere en kısa sürede önlem alınmasını sağlıyor. SYNC Applink, Applink, SYNC sisteminin sağladığı sesle kumanda etme yeteneği sayesinde akıllı telefondaki müzik, navigasyon, haber, yol durumu gibi bir takım uygulamaların araç kullanırken kontrolüne olanak sağlıyor. Bu sistem Türkiye’de de 2015 yılında araçlarda yer almaya başlayacak. Microsoft ile birlikte geliştirilen MyFord Touch SYNC ise sosyal ağlardan mail takibine birçok sisteme bağlanabiliyor, araç içerisinde araç sahibi ve araçta seyahat edenler kendi kişisel Wi-Fi ağına sahip olabiliyor. Bu sistemin de 2014 yılı bitmeden Avrupa’da satışa sunulması planlanıyor.

Akıllı bagaj teknolojisi

-CEBİT’te Kuga ve Tourneo Custom modelleri ile yer alacak olan şirket Kuga’da akıllı bagaj kapağı teknolojisi, Tourneo Custom’da ise SYNC teknolojisini tanıtacak. Akıllı Bagaj kapağı elleriniz doluyken bagaj kapağını açma ve kapamayı kolaylaştırıyor. SYNC ise cep telefonu ve müzik çalarların araca bağlanmasını ve sesle kumanda edilebilmesine olanak tanıyor. SYNC ile sunulan bir başka özellik ise kaza halinde Acil Yardım Hizmeti ile bağlantıya geçmesi ve araç konum bilgilerini paylaşması.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler