Otomotivde dev ortaklık

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen, Japon otomotiv üreticisi Suzuki'nin yüzde 20 hissesini 2,5 milyar dolara satın alıyor.

Yayınlanma: 09.12.2009 - 12:16
Abone Ol google-news

Suzuki Motor Corporation Chairman & CEO'su Osamu Suzuki, Volkswagen AG ve Suzuki Motor Corporation arasındaki ortaklığa ilişkin, müşteri memnuniyeti için ellerinden gelen en büyük çabayı göstermeye devam edeceklerini bildirdi.

Suzuki'den yapılan açıklamada, küresel duruş ve ürün çeşitliliği açısından, ortaklığın hem Volkswagen hem de Suzuki için geleceğe yönelik önlemli bir adıma işaret ettiği belirtildi.
Ürün yelpazesi, küresel dağıtım ve üretim kapasiteleri bakımından, Volkswagen ve Suzuki'nin bir birini en iyi şekilde tamamladığı dile getirilen açıklamada, şirketlerin daha çevre dostu araçlara olan dünya çapındaki artan talebe ortak bir yaklaşım planladığı kaydedildi.

Volkwagen ve Suzuki'nin yönetimi her bir şirketin birbirini tamamlayıcı güçlerinin her birinin avantajlarının kullanılması ve küresel piyasanın güçlüklerine karşı çıkmakta mükemmel bir uyum sağladığı vurgulandı.

Açıklamada, küreselleşme ve çeşitliliğin yan yana ilerlediği otomotiv sanayisinde, her iki şirketin bağımsız birer varlık olarak birbirlerinin bağımsızlığına saygı gösterirken, işbirlikçi bir ilişki kuracakları belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''Her iki taraf da yenilikçi ve çevre dostu küçük araba üretimi ve geliştirilmesinde olduğu kadar hızla büyüyen ortaya çıkmakta olan piyasaların alanlarında sinerji yaratmaya odaklanıyor.

Bu ilişkinin düzgün bir şekilde gelişmesini desteklemek için Volkswagen Suzuki'nin çıkarılan yüzde 19,9'luk hissesini satın alacak. Sürecin tamamlanması, ilgili otoritelerin onayının ardından, Ocak 2010 olarak beklenmektedir.

Suzuki, Volkswagen'den gelen miktarın yarısına kadarını Volkswagen'in hisselerine yatırmayı amaçlıyor. Her iki şirket de bu zorlu zamanlarda başarılı stratejilerini destekleyecek olan bu yaklaşıma dayalı uzun vadeli bir stratejik ortaklık kuracak.''
Konuyla ilgili Osamu Suzuki ''Volkswagen'in muhteşem otomobillerin üretilmesine yönelik coşkusundan çok etkilendik. Şirketler küresel çevreyi son derece göz önünde bulundurarak diğerinin gücünün avantajını alarak işbirliği yapacak. Ayrıca müşteri memnuniyeti için elimizden gelen en büyük çabayı göstermeye devam edeceğiz''
ifadesini kullandı.

2008 mali yılında 370 bin iş gücüne sahip, 6,3 milyon araç satmış olan Volkswagen 113,8 milyar Avro satış geliri elde ederek 6,3 milyar Avro satış karına ulaştı.

Volkswagen dünya çapında 61 üretim tesisi işletiyor. 2008-2009 mali yılında (31 Marta kadar) 50 bin iş gücüne sahip, 2,3 milyon araç ve 3,28 milyon motosiklet satmış olan Suzuki ise 20,9 milyar Avro satış geliri elde ederek 534 milyon Avro satış karına ulaştı.
Suzuki Japonya'da 6 fabrika ve Hindistan, Macaristan, Çin, Endonezya, Pakistan, Tayland ve İspanya gibi ülkelerde 34 üretim şirketi işletiyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler