'Otoriter Güçlü Sultan'ın sarayı halka ödettirildi'

Danimarka'nın TV2 News televizyon kanalı internet sitesindeki Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanlığı sarayı ile ilgili haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'milyarlık sarayı ile Sultan diyorlar' başlığını kullandı.

Yayınlanma: 17.11.2014 - 11:57
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 1.4 milyar lira harcanarak yapılan 'Kaç-Ak Saray' dünya basınının gündeminden düşmüyor. 'Kaç-Ak Saray' son olarak Danimarka medyasında da haber oldu.

Danimarka'nın TV2 News isimli televizyon kanalı Erdoğan'ın 'Kaç-Ak Saray'ı için şu ifadeleri kullandı.

ERDOĞAN'IN 'KAÇ-AK SARAY'I VERESİYE ÇIKTI

- Beyaz Saray'dan 30 kat daha büyük, Château de Versailles Sarayı'ndan 4 kat daha büyük, Moskova'daki Kremlin Sarayı ve İngiltere'deki Buckingham Sarayı'ndan da büyük.

- Türk halkına ödettirilen 1000 odalı sarayın maliyeti 3 milyar krondan daha fazla. Ak Saray adı verilen saraydaki 1000 oda dışında banyolarda ipek halılar, binada pahalı mermerlerin kullanıldığı söyleniyor.

- Eleştirenlerin söylediği gibi 'Otoriter Güçlü Sultan' doğru bir deyim. Muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu 3 milyon işsizin bulunduğu ülkede 'Sultan'ın sarayı kendisi için yaptırdığını söyledi.

- Eleştirilerden biri de sarayın, mahkemenin yasağına rağmen sit alanında inşa edilmiş olması. Türk halkı, Kreml, Buckingham ve Beyaz Saray'dan daha büyük olan sarayın masraflarını karşılamak zorunda.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler