Özel sporcular Aslı Nemutlu için yarışacak

Erzurum'da birlikte antrenman yaptıkları Aslı Nemutlu'nun ölümüyle büyük bir üzüntü içine giren özel sporcular, dünya şampiyonasında onun için yarışacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 16.01.2012 - 12:00
Abone Ol google-news

Erzurum'da 27 Şubat-4 Mart tarihleri arasında yapılacak olan Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası'na hazırlanan özel sporcular, milli kayakçı Aslı Nemutlu'yu unutamıyor. Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken düşerek genç yaşta hayata veda eden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümü, Erzurum'da kamp yapan özel sporcuları derinden etkiledi.

Milli sporcular Kadriye Eraslan ve Gülbahar Kahraman, Aslı'nın vefat etmesiyle büyük bir şoka girdiklerini ve morallerinin bozulduğunu belirterek, ''Hocalarımız bizleri sürekli teselli ediyor. Dünya Şampiyonası'nda madalya kazanarak kazandığımız bu başarıları Aslı'ya armağan edeceğiz. Eğer onu tanımamış olsaydık, belki bu kadar üzülmezdik. Bizlere de çok ilgi gösteriyordu'' diye konuştular.

Aslı'nın ölümünden sonra kaza geçirdiği yerde sporcular için yönetici ve antrenörlerin anma töreni düzenlemesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden sporcular, şampiyonada en iyi sonucu almak için yoğun bir çalışma içine girdiklerini söylediler.

''Üzüntümüz büyük''

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun hayata veda etmesi üzerine Kayak Federasyonu Başkanı Özen Ayık'a başsağlığı dileğinde bulunan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş, milli bir sporcunun vefat etmesinin kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.

Erzurum'da yapılacak olan Dünya Kayak Şampiyonası'na yoğun bir tempoda hazırlandıklarını ve madalya hedeflediklerini ifade eden Gümüş, Aslı'nın vefat etmesinin kendi sporcularını üzdüğünü söyledi.

Şampiyonada başarılı olmak için sporcuları sürekli olarak motive etmeye çalıştıklarını ifade eden Gürdal Gümüş, çocuklara olayı unutturmak için antrenörlerin yoğun çaba sarf ettiğini vurguladı.

2012 hamle yılı

Dünya Kayak Şampiyonası'na 15'e yakın ülkenin katılımını beklediklerini belirten Gümüş, Türkiye'de ilk defa böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını söyledi.
Son yıllarda uygulamaya koydukları projelerle özel sporcuların sahaya inmeye başladığını ve bu ivmenin her geçen gün hızlandığına dikkat çeken Gümüş, ''Daha önce bu çocuklar rehabilite ediliyordu ama bugün 12 branşta Türkiye şampiyonaları tertip ediyoruz. Çocuklar artık sporun tam içinde. Hatta yüzme, masa tenisi ve atletizmde Londra Paralimpik Oyunları'na katılabilecek sporcularımız bile mevcut. Biz federasyon olarak Türkiye'de spor yapan özel çocuk sayısını artırmak istiyoruz. Bunun için de 2012 yılını hamle yılı olarak belirledik'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler